Májusban még nem gondoltuk volna, hogy a nyár ennyire izgalmas lesz, és hétről hétre, de napról napra változni fog majd az RTL Klub és a TV2 esti kínálata. Augusztus közepéhez értünk, a fordulópontok sorozatának azonban még koránt sincs vége: hétfőn ugyanis elindult a Drága örökösök vadonatúj, második évada, a TV2 pedig elkezdte vetíteni legújabb török sorozatát, az Anyát. A csatorna új török drámájának első része azonban csak 7,3%-os közönségarányt hozott a reklámozóknak fontos, 18-49 évesek körében, amivel ugyan legyőzte a rosszul menő Megtörvét (5,2%), de ez így is gyenge kezdés.

Az RTL Klubon az elmúlt hetekben A mi kis falunk napi ismétlése volt a főműsoridő meghatározó pontja. A produkció legutóbbi, harmadik évada minden hétköznap este elképesztően magas nézettségi eredményeket produkált, nagy kérdés volt, hogy a helyére érkező Drága örökösök tudja-e majd tartani ezt a szintet a nyár legmelegebb hónapjában. Az augusztus 12-i, hétfői adatok alapján pedig az látszik, hogy a nézők ki voltak éhezve Ökörapáti lakóinak történetére, ugyanis a Drága örökösök évadnyitó epizódja kiemelkedő, 20,6%-os közönségarányt ért el a reklámozóknak fontos, 18-49 évesek körében. Ez szinte pontosan megegyezik a Falunk eredményeivel.

Jelenet az Anya című sorozatból (fotó: IMDb)

Hétfő este azonban nem csak az Örökösök ment jól az RTL Klubon. Az RTL Híradó (18,2%) is kimagasló számokat produkált, de ennél is jobban teljesített a Fókusz (19,4%), amely remek felvezetése volt a falus széria évadnyitó részének. Külön érdekesség, hogy míg A mi kis falunk parádés eredményeit nem nagyon tudta kihasználni a Barátok közt, az augusztus 12-i adatok alapján az látszik, hogy az Örökösök jobb előfutára az RTL veterán szappanoperájának. A Barátok tegnap 14,2%-os közönségarányt ért el. Mindegyik RTL Klubos saját gyártás simán legyőzte a TV2-s műsorokat.

A Tények és a Tények Plusz is rosszul teljesített, 11,3% és 13,5%-ot hoztak csupán. A Hegyi Doktor – Újra rendel bár a múlt hét végére meglepően sokat javult, augusztus 12-én ismét rémesen gyengén ment (8,1%) a 18 és 49 év közötti nézők körében. Nem bírt a Drága örökösökkel a Bezár a bazár! (10,7%) ismétlése sem, mely ismét alacsony értékeket produkált. Az Áll az alku hozta az előző heti formáját, és kereken 10%-os közönségarányt szállított 18-49-ben, azonban ez nem volt elég a Barátok közt ellen, az RTL-es Sodródás (9,5%) című filmet azonban a közös sávban le tudta győzni.

Az estét 18-49-ben nagy fölénnyel az RTL Klub nyerte.

Minden adat 18-49-ben értendő.

Kiemelt kép: Jelenet a Drága örökösökből (fotó: RTL Magyarország)