Beléptünk a koronavírus-járvány második hullámába, amely miatt ismét nehezebb helyzetbe kerültek a produkciók és a tévécsatornák. Nem úszta meg a leállást a Mintaapák sem, amelynek forgatásán augusztus elején mi is részt vehettünk és saját szemünkkel bizonyosodhattunk meg róla, hogy az új csapat tagjai hamar megtalálták a közös hangot (ezt Száraz Dénes és Makranczi Zalán interjúban is megerősítették). A sorozat augusztus 24-én tért vissza a TV2-re új részekkel, azonban most le kellett állítani a forgatást a fertőzésveszély miatt.

A TV2 sajtóosztálya a következő közleményt adta ki a helyzettel kapcsolatban: „A Mintaapák stábjában is felbukkant a koronavírus fertőzés, így néhány napra felfüggesztjük a sorozat forgatásait, mert a tesztelések alkalmával a közreműködők között több pozitív esetet is találtunk. A további terjedés elkerülésének érdekében döntött így közösen a TV2 és az IKO Műsorgyártó. Az érintetteket izoláltuk és a forgatási rendet átszervezzük, addig pedig szüneteltetjük a munkálatokat. A forgatás felfüggesztése a sorozat képernyőre kerülését nem befolyásolja, a nézők továbbra is láthatják az újabb epizódokat minden hétköznap este. Mielőbbi gyógyulást kívánunk az érintetteknek! ”. 

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan kik kapták el a koronavírust a Mintaapák szereplői közül, egyedül Polyák Lilláról derült ki, aki Géza (Kamarás Iván) feleségét, Klárát alakítja a szériában.

Kiemelt kép: A Mintaapák stábja (Fotó: TV2)