2017 novembere óta tévé-előfizetés nélkül, közvetlenül is lehet használni az HBO online videós szolgáltatását, az HBO GO-t. A platformon mára több mint 6 ezer órányi tartalmat, köztük 250 sorozatot és 800 filmet, valamint számtalan, kimondottan gyerekeknek szánt produkciót is találhatunk. A kínálat pedig folyamatosan bővül, és nem csak saját gyártású, HBO-s műsorokat nézhetünk.

A médiavállalat nemrég tartott prezentációt az újságíróknak, ahol többek között azt is elárulták, hogy 2019 első negyedévében a legnézettebb sorozat az HBO GO-n a Trónok harca volt, annak ellenére, hogy akkor új részt még nem adtak belőle. A filmek körében a Bosszúállók – Végtelen háború állt a dobogó legfelső fokára. Januártól márciusig népszerű volt még a felhasználók körében a True Detective, Az ifjú Sheldon, a Modern család, a Legacies – A sötétség öröksége, valamint a Deadpool 2. és a Magyarországon forgatott Vörös veréb című film is.

A prezentáción ezen felül lerántották a leplet arról is, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban milyen újdonságok érkeznek az HBO-csatornákra és az HBO GO-ra. A bőséges kínálatnak most bemutatjuk azt a részét, amely májusban válik elérhetővé.

Kijárási tilalom (premier: május 1.)

Kijárási tilalom (fotó: Sky)

A nem is olyan távoli jövőben játszódó sorozatban egy ismeretlen eredetű vírus terjedt el a Földön. Annak érdekében, hogy megvédjék a lakosságot, és Nagy-Britanniát a veszélyes kórtól, a kormány kijárási tilalmat rendelt el, és mindazokat, akiket este 7 és reggel 7 óra között az utcán találnak, karantén alá vonnak, vagy talán még rosszabbat is tesznek velük. A Kijárási tilalom középpontjában olyan férfiak és nők állnak, akik megkapták a lehetőséget arra, hogy egy 1000 km hosszú utcai versenyen megküzdhessenek a mindenki által áhított nyereményért, a menedékért. A főbb szereplők között megtaláljuk Sean Beant, Billy Zane-t, Miranda Richardsont, Adam Brodyt és Phoebe Fox-ot.

A spanyol hercegnő (premier: május 6.)

A spanyol hercegnő (fotó: Starz)

Philippa Gregory brit írónő romantikus, történelmi regényeivel lett világhírű és világszerte népszerű. Történetei 2013 óta pedig nem csak az olvasókat, hanem a tévénézőket is meghódították. Ekkor mutatták be A fehér királynőt, melyet 2017-ben A fehér hercegnő követett, idén pedig képernyőre kerül az újabb fejezet, A spanyol hercegnő. A történet főszereplője Aragóniai Katalin, akit kisgyermek kora óta úgy neveltek, hogy ő lesz az angol trón várományosa. Feleségül megy VII. Henrik legidősebb fiához, Artúr herceghez, a királyfi azonban váratlanul meghal. Amikor már úgy tűnik, hogy Katalinnak semmi esélye sincs megszerezni az angol trónt, feltűnik Harry herceg, a későbbi VIII. Henrik király.

Csernobil (premier: május 7.)

Csernobil (fotó: HBO)

Az emberiség történetének legsúlyosabb, ember által előidézett katasztrófáját, valamint az Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelmet mutatja be az HBO és a brit Sky csatorna saját gyártású sorozata. A valós eseményeket ezúttal nem egy dokumentumfilmben, hanem remek színészek alakításával kísérve ismerhetjük meg. A Csernobil című minisorozat betekintést enged abba, mi történt, milyen emberfeletti teljesítményt nyújtottak azok az emberek, akiket a helyszínre vezényeltek. A főbb szerepekben Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson és Paul Ritter is látható lesz.

Egy házasság helyzete (premier: május 7.)

Egy házasság helyzete (fotó: Marc Hom/Sundance TV)

Különleges formátumú sorozatot mutat be az HBO májusban. Az Egy házasság helyzete 10 darab 10 perc hosszúságú epizódból áll. A történetben Louise és Tom életét, kapcsolatát ismerjük meg, ahogy hétről hétre összefutnak egy kocsmában, közvetlenül aktuális családi terápiás ülésük előtt. A nézőben lassan összeáll majd a kép a párról, megtudjuk mi hozta össze őket és mi az, ami kezdi elválasztani őket egymástól. A két főszereplőt Rosamund Pike és Chris O’Dowd alakítja, a sztorit és a párbeszédeket pedig Nick Hornby (Egy fiúról) írta.

A 22-s csapdája (premier: május 18.)

A 22-es csapdája (fotó: Philipe Antonello/Hulu)

Közel hatvan évvel ezelőtt jelent meg először nyomtatásban Joseph Heller szatirikus, fekete humorú, második világháborús regénye, A 22-es csapdája. A számtalan újranyomást megélt műből készült már mozifilm, színdarab, idén pedig tévésorozat formában éled újjá. A széria a bombázótiszt, Yossarian kapitány pokoljárásán keresztül mutatja be a háború és a háborús gépezet abszurditását. A 22-es csapdája főbb szerepeiben Christopher Abbott, Kyle Chandler, Hugh Laurie és a sorozat rendező-producere, George Clooney lesz látható.

Az újdonságokon felül érkezik még az HBO GO-ra a Wayward Pines című misztikus krimi mindkét évada magyar szinkronnal, melyek korábban már a FOX műsorán is láthatóak voltak.

Kiemelt kép: A spanyol hercegnő (fotó: Starz), Csernobil (fotó: HBO) és A 22-es csapdája (fotó: Philipe Antonello/Hulu)