Már javában zajlik a Spencer című film forgatása, amely Diana walesi hercegné azon sorsdöntő hétvégéjének eseményeit dolgozza fel, amikor az asszony eldöntötte, hogy elválik férjétől és nem lesz többé a királyi család tagja. A főszerepet Kristen Stewart játssza majd, akiről múlt héten került nyilvánosságra az első kép, amelyen kísértetiesen hasonlít a néhai hercegnére.

Diana hercegné, születési nevén Diana Frances Spencer, 1981 és 1996 között volt az angol herceg, Károly felesége és így Anglia hercegnéje. Házasságával egy csapásra nemzetközi hírességgé vált, életének minden részletét hatalmas érdeklődés övezte szerte a világban, ami főként királyi státuszának vonzerejéből adódott. Ez a rivaldafény azonban nem tett jót a fiatal lány mentális egészségének és a frigynek sem. Tizenöt évnyi házasság után kimondták a válást, és bár Diana bejelentette, hogy visszavonul a nyilvánosságtól, az őt övező közfigyelem nem lankadt. Egy évvel válása után, 1997-ben az egykori hercegné tragikus autóbaleset áldozata lett, melynek következtében életét vesztette.

A hatalmas közszeretetnek örvendő hercegné alakja legendássá vált, életéről több dokumentumfilm, nagyjátékfilm és sorozat is készült. Ezúttal Pablo Larraín, chilei filmrendező vette újra elő Diana élettörténetét, és választotta ki belőle talán a legmeghatározóbb szeletet, hogy abból készítse el következő produkcióját. A film cselekménye azt a sorsdöntő hétvégét dolgozza majd fel, amikor a hercegné rájött, hogy Károly herceggel nincs közös jövőjük, és eldöntötte: belőle nem lesz királynő. A forgatókönyv megírását Steven Knightra bízta, akinek a nevéhez többek között a Netflix nagy sikerű sorozata, a Peaky Blinders is fűződik. A hercegné bőrébe pedig a Twilightból híressé vált Kristen Stewart bújik, akire bár elsőre úgy tűnik, hogy nem illik a kifinomult arisztokrata szerepe, a nemrég megjelent sajtófénykép mást mutat. A színésznő számára hatalmas elismerés, hogy egy ilyen nagyszabású karaktert formálhat meg a nagyvásznon, ami, ha jól csinálja, karrierje csúcspontja is lehet. Stewart mellett többek között Timothy Spall, Sally Hawkins és Sean Harris is feltűnik majd a produkcióban, a film többi szereplőinek kilétét, illetve a forgatás részleteit azonban nagy titok övezi.

Kiemelt kép: Kristen Stewart, mint Diana hercegné (Fotó: The Guardian)