Az elmúlt hetekben számos hír érkezett arról, kik azok a népszerű török színészek, akik idén nyáron vadonatúj sorozatot forgatnak. Olyan nevek térnek vissza ősszel vagy jövőre a képernyőre mint a Végtelen szerelem négy főszereplője (Neslihan Atagül, Burak Özcivit, Kaan Urgancioglu és Hazal Filiz Kücükköse), a Szulejmán sztárja, Halit Ergenc és Engin Akyürek. A napokban pedig kiderült, hogy Tuba Büyüküstün is új sorozatban lesz látható, ráadásul egy nem akármilyen produkcióban.

Az Egy ellopott élet, a Piszkos pénz, tiszta szerelem és a Bosszú vagy szerelem sztárja, az olvasóink által idén a legszebb színésznőnek választott Büyüküstün egy hatrészes történelmi sorozatban kapott szerepet, amely a “hódító” II. Mehmed szultán életét mesélik el. A nézők végigkövethetik a 13 éves gyermek uralkodó útját Bizánc meghódításáig. Akárcsak sok más oszmán szultán, II. Mehmed is szerepel a magyar történelemkönyvekben, ő volt ugyanis az, aki vereséget szenvedett 1456-ben Nándorfehérvárnál.

Tuba Büyüküstün az Ottoman Rising című sorozat forgatásán

Az Ottoman Rising (Oszmán felemelkedés) címet viselő készülő produkció különlegessége abban áll, hogy vegyíti a filmes és dokumentarista elemeket, így vélhetően nem a romantikán és a regényes történetszövésen, hanem a történelmi hitelességen lesz a hangsúly. II. Mehmedet Cem Yigit Üzümoglu alakítja, a további szerepekben Birkan Sokullu, Damla Sönmez és Ushan Cakir lesz látható. Tuba Büyüküstün a sorozatban Mara Hatun, a szultán mostohaanyjának bőrébe bújik. Az Ottoman Rising az online tartalomszolgáltató, a Netflix felületén lesz majd elérhető. A stáb jelenleg is gőzerővel forgatja az epizódokat, így az indulás pontos dátuma még nem ismert.

Jasinka Ádám írása