Az RTL Magyarország egy sajtóközleményben jelezte, hogy milyen változtatások mellett döntöttek az aktuális egészségügyi helyzetre való tekintettel. A legelső intézkedésük értelmében dupla stábbal dolgozik a Fókusz és a Híradó stábja, hogy a tájékoztatás hatékony és folyamatos legyen egy esetleges fertőzés esetében is, azonban emiatt a Házon kívül, a XXI. század és a Fókusz Portré című műsorok március 23-tól átmenetileg szünetelnek.

Ami a sorozatokat illeti: a Drága örökösök őszre tervezett negyedik évadának forgatása két hétig szünetel, mivel a stáb önkéntes karanténba vonult; a Barátok közt csapatának védelmében a meghosszabbított tavaszi szünetet előrébb hozzák; az új Survivor idén nem kerül képernyőre, mivel a Fülöp-szigeteki forgatás kockázatos lenne; a Showder Klub új adásainak felvételei elmaradnak; az Éjjel-Nappal Budapest szigorú biztonsági intézkedések mellett folytatódik. 

A Cápák között című üzleti show, a Bátrak földje telenovella és az Álarcos énekes felvételei már a járvány kitörése előtt lezajlottak, így ezeket nem érintik a korlátozások, zavartalanul kerülnek képernyőre (kivéve az Álarcos énekes háttérműsorát, az Álarc mögöttet, az nem folytatódik). 

Kiemelt kép: Drága örökösök (Fotó: RTL Magyarország)