Victor Hugo klasszikusának legutóbbi televíziós feldolgozása tavaly készült el Tom Shankland (Miss Marple, Elveszettek, Kártyavár) rendezésében és valódi sztárgárdát vonultat fel, hiszen a főbb szerepekben láthatjuk Dominic Westet (Drót, Chicago, 300), David Oyelowót (Selma, A komornyik, Lincoln), Lily Collinsot (Tükröm, Tükröm, A végzet ereklyéi: Csontváros), David Bradley-t (Trónok harca, Harry Potter-filmek) és az Oscar-díjas Olivia Colmant (A kedvenc, A homár, A Korona). 

A Port.hu ismertetője alapján A nyomorultak sorozat hűsen követi az alapanyagot: “1815-ben Franciaország a waterlooi csata után zűrzavaros időknek néz elébe. Jean Valjean 19 éves büntetése a végéhez közeledik a touloni kényszermunkatelepen, ahová egy darab kenyér ellopása miatt zárták. Javert, a fegyőrtiszt mély gyűlöletet érez minden bűnelkövetővel, de különösen Jean Valjeannal szemben, akit hamarosan szabadon kell bocsájtania. Egy volt fegyenc nem sok jóra számíthat a világban, ám egy sorsfordító találkozás egy nagylelkű püspökkel, aki olyan bizalmat tanúsít Valjean iránt, amelyre önmaga sem tartja magát érdemesnek, egy új élet kezdetét jelenti számára. Párizsban egy fiatal varrónő, Fantine táncolni megy barátnőivel, ekkor akad meg rajtuk a szeme egy jóképű úri társaságnak. A sármos Felix azonnal csapni kezdi a szelet Fantine-nak, aki enged a szerelem csábításának.”

A hatrészes A nyomorultak sorozat első epizódja március 4-én, szerdán, 20:40-től látható a Duna Televízió műsorán, ezt követően pedig szerdánként kerül műsorra a további öt felvonás, méghozzá ugyanebben az időpontban. 

Kiemelt kép: A nyomorultak sorozat (Fotó: Slashfilm)