Bár a hatalmas népszerűségnek örvendő Agymenők befejeződött, a hazai nézőknek szerencsére nem kell beérniük az ismétlésekkel, ha többet szeretnének kapni Sheldon Cooperből, ugyanis a karakter fiatalkori változatáról készült mellékszéria, Az ifjú Sheldon rendületlenül folytatódik. A karakter felnőtt kiadását alakító Jim Parsons narrálásával már a harmadik évadnál tart a sorozat, amely ma a Comedy Centralon is elrajtol, méghozzá a megszokott magyar szinkronnal. 

Az ifjú Sheldon azok számára is érdekes lehet, akik nem kifejezetten kedvelték az anyasorozatot, mivel a klasszikus, közönség előtt felvet szituációs komédia helyett egy családközpontú vígjátéksorozatot faragtak belőle, amelyben egy egyedi szellemi képességekkel rendelkező kelet-texasi fiút állít megpróbáltatások elé az élet… vagy ő saját magát. Az új szezon rengeteg szórakoztató és elgondolkodtató pillanatot ígér a nézőknek, így láthatjuk, amint a kis Shelson (Iain Armitage) egyetemi tanulmányait és tudományos fejlődését a mindennapok problémái és a családtagjai is megnehezítik. 

Az ifjú Sheldon 3. évadának első epizódja október 5-én, hétfőn, 19:00-kor látható a Comedy Centralon, ezt követően minden hétköznap ugyanebben az időpontban láthatóak az új részek (hétvégente pedig megismétlik az addig leadott fejezeteket).

Kiemelt kép: Iain Armitage Az ifjú Sheldon egyik jelenetében (Fotó: Comedy Central)