Négy évvel ezelőtt, 2015 tavaszán indult az Egynyári kaland, a közmédia ifjúsági sorozata. A fiatalok Balaton-parti nyaralásáról, játékos kalandjairól szóló történet üdítően hatott az akkori tévés felhozatalban, több százezren követték figyelemmel hétről hétre, hogyan alakul Peti, Bence, Gábor, Zsófi, Dóra és Fanni élete. A nagy sikerű első évad után azonban nem jött rögtön a folytatás, két évet kellett várnia a rajongóknak a további részekre. A 2017-ben bemutatott második szezont új író-rendező párosra bízta a gyártó cég, és Kovács M. András valamint Dyga Zsombor helyett Zomborácz Virág és Akar Péter váltak a sorozat alkotóivá.

Fotó: Piti Marcell

Az új író új stílust hozott, a könnyedebb hangvétel helyett egyre komolyabb témákat kezdett boncolgatni, és bár ez bizonyos fokig jól állt a sorozatnak, az irányváltás is közrejátszhatott abban, hogy az új részek már nem érték el az első évad számait. A közmédia azonban elégedett volt a produkcióval és az alkotókkal, ugyanis ismét bizalmat szavaztak nekik és megrendelték az Egynyári kaland harmadik, majd a negyedik szezonját is. A nézettség azonban részről részre csökkent, és a korábban 200-300 ezres nézőszámot produkáló sorozatot ma alig 80 ezren követik a tévében. Az Egynyári kaland négy év és 26 epizód után ma este azonban véget ér.

Az áprilisban indult negyedik szezon a korábbiaknál hosszabb lett, hat helyett nyolc adást láthatnak a nézők, és a rajongók nagy örömére a csapat visszatért a jól megszokott környezetbe, a Balatonhoz. Az Egynyári kaland befejező epizódja ma, június 15-én 19:30-kor kezdődik a Duna Televízión.

Érdekesség, hogy a közmédia idén már két saját sorozatot is elbúcsúztatott, véget ért ugyanis a Csak színház és más semmi, valamint a Tóth János is, így hosszú idő után fikciós magyar széria nélkül marad a közmédia főadója.

Kiemelt kép: Piti Marcell