Január 2-án indította el vadonatúj, nagyszabású realityjét a TV2. A török formátum alapján készített sportvetélkedőben, az Exatlonban profi sportolók és civilek mérkőznek meg egymással. A műsor első szakaszában a versenyzők két csapatra osztva mérik össze ügyességüket és fizikai rátermettségüket a speciális akadálypályákon és feladatok során. A második szakaszban már egyéniben küzdenek meg egymással, külön a férfiak és külön a nők, hogy a két nem legjobbja egy végső küzdelemben is összecsaphasson.

A majdnem teljes négy hónapja képernyőn lévő műsor házigazdája az egykori Forma-1-es sportkommentátor, Palik László, aki nyolc év után ezzel a realityvel tért vissza a képernyőre. Az első adás óta kiemelkedő nézettséget elérő sportvetélkedő április 22-én, húsvéthétfőn véget ér. A 19 óra 05 perckor kezdődő fináléban kerül sor a végső megmérettetésre, ebben az adásban küzd meg egymással az Exatlon Hungary első évadának női és férfi bajnoka.

Az Exatlon Hungary műsorvezetője, Palik László (fotó: TV2)

Április 19-én pénteken derült ki, hogy Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozót legyőzve Esztergályos Patrik vívó lett az évad férfi győztese, míg a hölgyeknél nem egy profi sportoló, hanem egy civil versenyző, a pénzügyi asszisztensként dolgozó Huszti Katalin nyert Gelencsér Tímea országos fitnesz bajnok ellen. Az április 22-i szuperdöntőben nem csak az derül ki, melyik nem az erősebb, hanem az is, hogy Esztergályos Patrik vagy Huszti Katalin nyeri-e a 20 millió forintos fődíjat.

Az Exatlon Hungary közel négy hónapos, töretlen sikere után nem lenne meglepő, ha a TV2 megrendelné a második évadot, azonban egyelőre még nem tudni, érkezik-e folytatás a sportvetélkedőből. Az Exatlon helyén április 23-tól új műsorkínálat várja a TV2 nézőit, a Tények után a Bezár a bazár! új évada, mögötte pedig Stohl András vadonatúj vetélkedője, A Bank lesz látható.

Kiemelt kép: Az Exatlon Hungary első évadának férfi és női bajnoka (fotó: TV2)