A zene néha a szavaknál is jobban kifejezi, hogy mit érzünk. Balázs József egy visszahúzódó zeneszerző és zongorista, aki amint leül hangszere elé, leveti gátlásait és játékában utat enged csillogó tehetségének. Egyedülálló érzékkel ötvözi a roma zenei hagyományokat a kortárs jazz műfajával, erre az új hangzásvilágra pedig a Rolling Stones legendás szaxofonosa, Tim Ries is felfigyelt és közös munkába kezdtek. Ries hamarosan Budapestre érkezik, és József együttesével, az East Gypsy Banddal lép színpadra.

Balázs József útja a sikerig azonban nem volt zökkenőmentes. Feleségével viharos a kapcsolata, folyamatosan küzd a súlyával, a számlák befizetésével, és születendő gyermeke is jelzi számára: itt az ideje felnőni. Megtapasztalja, hogy családapaként, ennyi teherrel a vállán mennyire nehéz a zeneszerzésre összpontosítania, főleg akkor, amikor hangszerét is el akarják venni tőle… József arra vágyik, hogy maga mögött tudja hagyni viszontagságos életét, a házimunkát, a tanítás szabályos rendjét és a budapesti füstös jazz bárokat. A siker felé vezető úton meg kell küzdenie a saját démonaival, a fordulópontot pedig az hozza el, amikor megérti, a siker mércéje nem az, hogy elérjük-e az álmainkat, hanem hogy milyen utat teszünk meg addig.

A Csillagfény távolság címet viselő dokumentumfilm rendezője Bársony Katalin volt, a produkció pedig az HBO, a BAXT Films és a Romédia Alapítvány koprodukciójában valósulhatott meg a Bertha Foundation támogatásával. A bemutató szeptember 20-án a Miskolcon 16. alkalommal megrendezésre kerülő CineFest Fesztiválon lesz, ahol a dokumentumfilmes versenyprogramot erősíti majd az HBO magyar alkotása.