Az amerikai FOX csatorna 2013-ban mutatta be a Brooklyn Nine-Nine című, rendőrségen játszódó munkahelyi komédiát, amely bár nem kimondottan paródiasorozat, mégis görbe tükröt állít a rendvédelmi erők munkája és a krimisorozatok elé. 2018 tavaszán a csatorna úgy döntött, öt évad után nem folytatják tovább Jake Peralta és kollégáinak történetét, ám rögtön a bejelentés másnapján az egyik konkurens, az NBC közölte, ők viszik tovább a sorozatot.

Magyarországon 2014 áprilisában, a VIASAT3-on került képernyőre az első évada, egy évre rá a második, majd az újabb részeket láthattuk a VIASAT6 és a Sony Movie Channel műsorán is. Azt azonban nem lehetett tudni, hogy az amerikai csatornaváltás hatással lesz-e a hazai sugárzásra, ám most kiderült, hogy az újabb részek továbbra is a Sony hazai adóin lesznek láthatóak. A Brooklyn 99 – Nemszázas körzet legújabb, hatodik szezonja június 29-én, szombaton 8:55-kor, négy(!) epizóddal indul a Sony Movie Channelen.

Az új évad elején Jake és Amy épp a mézesheteit tölti, Holt kapitány pedig megtudja, őt választották-e a new york-i rendőrség új főnőkévé. A sorozat hatodik évada 18 részből áll, és ha végig négyesével kerül képernyőre, akkor augusztusra véget is ér.