Harminc évvel ezelőtt, 1989. december 17-én indult hódító útjára A Simpson család. A mindenki által ismert sárga szereplők több mint 650 epizódban tűntek fel az elmúlt három évtized során. A premierje óta szünet nélkül képernyőn levő animáció jelenleg az Egyesült Államok leghosszabb ideje futó főműsoridős sorozata, és mivel az anyacsatorna, a FOX megrendelte a soron következő két évadot is, így 2021-ig biztosított Simpsonék sorsa.

A Simpson család húsz évvel ezelőtt debütált a magyar tévénéző közönség előtt és kisebb megszakításokkal, de töretlenül fut azóta is. Jelenleg több csatorna is vetíti a sorozatot, ám egyedül csak a VIASAT6 műsorán láthatóak a széria új epizódjai, és májusban is ide érkeznek meg a legfrissebb, jubileumi részek. A Simpson család harmincadik évada május 7-én 14:35-kor indul a VIASAT6-on és minden hétköznap ugyanebben az időben lesz látható a folytatás is.

A sorozat magyar változatában tavaly történt az első nagyobb változás, Székhelyi József halála miatt Homert a 29. évad felétől Háda János szinkronizálja tovább, Bart hangja pedig Simonyi Balázs után Markovics Tamás lett.

Kiemelt kép: VIASAT6