Tegnap jelent meg az első „koronavírus-akciófilm”, a Karantén meló az HBO GO streaming szolgáltató platformján, melyben igazi hollywoodi szupersztárok játsszák a főszerepeket, mint Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor.

A koronavírus járvány nagyban megnehezítette a filmipar életét az elmúlt évben, több forgatás is leállt, az alkotók pedig igyekeztek gyorsan reagálni a kialakult helyzetre. Ennek hatására sorra kezdtek el készülni a vírushelyzetre reagáló vagy azt feldolgozó produkciók, eddig azonban egyikben sem lehetett igazán nagy nevekkel találkozni. A Karantén meló forgatókönyvét Steven Knight írta, mindössze pár hét leforgása alatt, aki a 2020-as évben nem is egy filmet dobott piacra. A történet főszereplői Linda és Paxton, akik éppen a londoni karantén bejelentése előtt döntöttek úgy, hogy nem folytatják közös életüket és külön költöznek. Ez a terv azonban egy szempillantás alatt meghiúsul, az ex pár pedig kénytelen még két hetet kibírni egymás mellett. A bezártság természetesen rájuk sincsen a legjobb hatással, Linda egzisztenciális válságba kerül munkahelyi problémái miatt, Paxton pedig nem tud mit kezdeni az életével. Egy nap Linda azonban izgalmas megbízást kap főnökeitől, ami a büntetett előéletű exében merész ötletet ébreszt: mi lenne, ha a vírus okozta káoszt kihasználva elrabolnák az egyik legértékesebb gyémántot az országban?

A rendhagyó cselekményű filmet Doug Liman rendezte, a forgatást pedig kevesebb, mint három hét leforgása alatt be is fejezték. A főszerepben Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor láthatók, akik mindketten olyan nagyszabású produkciókban vettek már részt karrierjük során, hogy már csak a nevükkel azonnal eladnak bármilyen filmet. „A koronavírus nem csupán a történetben játszott nagy szerepet, hanem a munkálatokra is durva hatása volt. Furcsa volt, hogy a stáb jelentős része maszkban volt jelen a felvételeken, és soha nem láthattuk az arcukat. Egyszer, ha vége lesz ennek az egésznek, fel sem fogom ismerni őket az utcán, csak ha egy sállal eltakarják magukat.” – nyilatkozta Chiwetel Ejiofor a forgatásról. A színészpáros mellett többek között Stephen Merchant, Lucy Boynton, Ben Stiller és Mindy Kaling is feltűnnek a filmben, akik szintén nem mondhatók kispályásoknak.

A Karantén meló nemcsak akcióval van tele, hanem az elmúlt idők nehézségeinek olyan valós jellemzőivel is, amelyekkel mi is garantáltan találkozhattunk 2020-ban. Ha másért nem is, de már csak ezért érdemes egy estét eltölteni ezzel a filmmel, némi popcorn társaságában.

Kiemelt kép: Anne Hathaway a Karantén meló című filmben (Fotó: HBO)