A közelmúltban észrevehető volt, hogy az HBO GO legnagyobb konkurenciáján, a Netflixen egyre több tartalomhoz vált elérhetővé a magyar felirat és/vagy szinkron, sőt számos film és sorozat eleve így jelent meg. Különböző forrásokból már azt is tudni lehetett egy ideje, hogy folyamatban van a streaming szolgáltatás felületének honosítása is, amelynek most érkezett el a hivatalos debütálása. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogyha a beállításoknál a saját nyelvünket adjuk meg, akkor a Netflix magyarrá változik, beleértve a film és sorozatcímeket, leírásokat, illetve egyéb szövegeket is, azonban érdemes észben tartani, hogy csakis annak érdemes ezt az opciót választani, aki csak és kizárólag magyar felirattal vagy szinkronnal szeretne tartalmat fogyasztani, mivel a csak angol anyagokat nem fogja így listázni az algoritmus. Aki bizonytalan a szolgáltatással kapcsolatban, az 1 hónapig ingyenesen ki tudja próbálni, ráadásul a bankkártyáról sem fog eltűnni a pénz, ha mégsem nyeri el a tetszésünket a dolog, mert bármikor lemondható, illetve figyelmeztet minket a rendszer a próbahónap lejárta előtt. 

A korona adatlapja (Fotó: Puliwood)

Aki azonban bizalmat szavaz a Netflixnek, az a hír írásának pillanatában olyan tartalmakat nézhet magyar felirattal vagy szinkronnal, mint a II. Erzsébet királynő uralkodásáról szóló A korona (The Crown), a Stephen King fejéből kipattant A magas fűben (In the Tall Grass), a vérfagyasztó gyilkossági ügyeket felvonultató Mindhunter, Adam Sandler és Jennifer Anniston új vígjátéka, a Gyagyás gyilkosság (Murder Mystery) vagy a Trónok harcából ismert Richard Madden sorozata, a Testőr (Bodyguard).

Kiemelt kép: Jennifer Aniston és Adam Sandler a Gagyás gyilkosság című filmben (fotó: Netflix)