Ma jelent meg az Amazon Prime legújabb saját gyártású filmje, a Bliss, melyben Owen Wilson és Salma Hayek küzdenek az életükért egy szimulációval létrehozott alternatív világban.

A filmet Mike Cahill írta és rendezte, aki többek között olyan produkciókat jegyez, mint A szem tükrében, a Felettünk a Föld vagy a Kalifornia királya. Tehetsége nagyon hamar megmutatkozott, egyetemes utolsó évében már a National Geographicnak dolgozott, ahol ő volt a legfiatalabb terepen dolgozó operatőr. Első saját filmje a Felettünk a Föld volt, melyet Brit Marlinggal írt közösen, aki Cahill következő filmjében, A szem tükrében című produkcióban színésznőként is szerepet kapott. Az amerikai rendező az egyetlen, aki egymás után kétszer is elnyerte az Alfred P. Sloan díjat a Sundance Filmfesztiválon, ami sokat elárul munkásságáról és tehetségéről.

A Bliss sem tér el a megszokott Cahill-féle stílustól: a sci-fi műfaji adottságait kihasználva igyekszik rámutatni egy nagyon is aktuális társadalmi problémára vagy kérdésre, amely garantáltan elgondolkoztatja a nézőket. A történet főszereplője egy középkorú férfi, Greg, aki az átlagos, megkeseredett emberek életét éli: nemrég vált el feleségétől, tinédzser gyereke éppen a diplomaosztójára készül, ő maga pedig minden nap egy multicégnél tengeti életét, ahol szépen lassan belebolondul az egyhangúságba. Munkáját már alig-alig végzi el, így egyik nap főnöke behívja egy „elbeszélgetésre”. Csakhogy a megbeszélés nem úgy végződik, ahogy azt bármelyik fél is feltételezte volna. Greg dühében fellöki főnökét, aki nekiesik az üvegablaknak, melynek következtében meghal. A férfi menekülni kezd, amikor is találkozik egy titokzatos, hajléktalannak kinéző nővel, akit korábban álmaiban rendszeresen látni vélt. A nő elárulja neki, hogy a világ, amiben élnek igazából csak egy szimuláció, valódi életükben pedig nemcsak, hogy a gazdagok luxus életét élik, hanem egy párt is alkotnak. Ekkor kezdődnek meg kalandjaik, ahogyan igyekeznek elmenekülni a szimulációból, hogy visszatérhessenek békés mindennapjaikba.

Mike Cahill legújabb filmje az Amazon Prime streaming szolgáltató platformján tekinthető meg, melyben többek között Owen Wilson, Salma Hayek, Madeline Zima, Nesta Cooper és Joshua Leonard játsszak a főszerepeket.

Kiemelt kép: Owen Wilson és Salma Hayek a Bliss című filmben (Fotó: Amazon Prime)