2018 márciusában mutatta be az RTL Klub a Válótársak és A mi kis falunk után a harmadik saját gyártású, hetente adásba kerülő fikciós sorozatát. A Tanár, akárcsak az előbbi két produkció, egy külföldi széria hazai adaptációja. A német Der Lehrer alapján készített széria egy középiskolai közösség hétköznapjaiba enged bepillantást. Az epizódok során olyan közéleti, társadalmi kérdéseket feszegetnek mint például az identitáskeresés, az örökbefogadás, vagy a tinédzserek közti rivalizálás.

A Tanár főszereplőjét, a történet helyszínéül szolgáló iskola egyik tanárát Nagy Ervin alakítja, a tantestületben pedig megtaláljuk még mások mellett Anger Zsoltot, Elek Ferencet és Ötvös Andrást is. A sorozat első évadának női főszereplőjét, Nógrádi Klaudiát Ubrankovics Júlia alakította, aki nagy botrány közepette távozott a produkcióból. A színésznő helyére a 2019 év elején képernyőre került második évadban egy új karaktert megformálva Trokán Nóra érkezett.

Anger Zsolt, Ubrankovics Júlia és Nagy Ervin (fotó: RTL Klub)

A sorozat legutóbbi szezonja március közepén ért véget, és nemrég derült ki, hogy A Tanár jövőre is visszatér, és új részekkel folytatódik. Aki azonban szeretné feleleveníteni a korábbi epizódokat, az a Coolon május elsején ledarálhatja a teljes első szezont. A nyolc részes első etapot ugyanis a munka ünnepén 11 órától 19 óráig tartó maratoni vetítéssel ismétlik meg a Coolon. A Tanár után, 19 órától pedig a Drága örökösök első része kerül adásba. Az RTL Klub legújabb napi sorozatának első évada április végén finálézott, és május 1-től kezdve minden hétköznap este 7 órakor megismétlik a Coolon.

Kiemelt kép: A Tanár főszereplője, Nagy Ervin (fotó: RTL Magyarország)