Idén rendezték meg 14. alkalommal az egyik legrangosabb nemzetközi tévés fesztivált, a Szöuli Nemzetközi Dráma Díjátadót. Az idei versenyre rekordszámú, 270 nevezés érkezett mintegy hatvan országból. A hivatalos programba beválogatott sorozatok és tévéfilmek között találhattunk kínai, brit, spanyol, cseh, francia, dél-koreai, finn és török műsort is.

A hazánkban jelenleg az RTL Klubon délutánonként sugárzott Megtörve című török akció-krimi kategóriája egyik esélyese volt, ám a zsűri a kínai The Golden Eyes (Az arany szemek) című sorozatot találta a mezőny legjobbjának. A Megtörve azonban nem maradt elismerés nélkül, ugyanis a kategória második díját, az Ezüst Madarat ítélte meg az alkotóknak a szakmai grémium. A díjat a sorozatban Keremet alakító Alperen Duymaz vette át a színpadon.

Alperen Duymaz az Ezüst Madár-díjjal a kezében

Az Ezüst Madár-díjat két évvel ezelőtt már elnyerte a szintén Kivanc Tatlitug főszereplésével készült Bosszú vagy szerelem, valamint 2014-ben a Cagatay Ulusoyjal forgatott Medcezir (Áradat) is. A szöuli tévés fesztiválon több díjat is bezsebeltek már az évek során a török sorozatok és színészek: 2015-ben Engin Akyürek a Piszkos pénz, tiszta szerelemben nyújtott alakításáért találtatott a legjobbnak, 2017-ben pedig Kerem Bürsin diadalmaskodott a színészek között. Ugyanebben az évben kapta meg a zsűri különdíját a Végtelen szerelem.

A Megtörve szeptember 2-tól teljesen új időpontba kerül az RTL Klubon, 16:45 helyett 14:45-kor kezdődnek majd az epizódok.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: Megtörve (fotó: RTL Magyarország)