November 2-án debütált a Goldberg család hetedik évada a Comedy Central csatornán. Az amerikai sitcom 2013-ban került a televíziók képernyőjére, amit Adam F. Goldberg televíziós producer álmodott meg saját gyermekkori emlékeiből inspirálódva.

A történet a ’80-as években, a pennsylvaniai Jenkintownban játszódik, és a Goldberg család mindennapjait kíséri végig. A család tagjai Murray és Beverly, valamint a gyerekeik: Erica, Barry és Adam, illetve Beverly apja, Papi, vagyis Albert. Minden epizódot a felnőtt Adam narrál, aki visszatekint a régi szép időkre. A sorozat különlegessége, hogy állandó ugrálások történnek az időben, még olyan is előfordul, hogy egy epizódon belül évtizedek telnek el két jelenet között. Némelyik rész alapját valódi, a ’80-as években megtörtént fontos események adják, emellett felbukkannak olyan hírességek is az epizódokban, akik akkoriban voltak felkapott sztárok. Ami pedig igazán személyessé teszi a sorozatot, hogy az epizódok végén többnyire régi képek vagy videofelvételek láthatók, melyek a valódi Goldberg családdal készültek, és az aktuális epizód témájához lazán kötődnek.

A hetedik évad részei magyar szinkronnal minden hétköznap délután 14 óra 10 perckor tekinthetők meg a Comedy Central műsorán.

Kiemelt kép: A Goldberg család című sorozat plakátja (Fotó: Video Tape News)