Ma debütált az HBO nagysikerű kosztümös sorozatának, A spanyol hercegnőnek második évada a csatorna streaming szolgáltatásán, melyben még többet tudhatunk meg Aragóniai Katalin életéről.

Tavaly került bemutatásra a Philippa Gregory regénye alapján készült sorozat a HBO GO-n és a Starz csatornáján. Az első évadban megismerkedhettünk Aragóniai Katalinnal, akit az angol trónörököshöz, VII. Henrik király legidősebb fiához, Artúrhoz kívánt feleségül adni a családja. A frigy meg is köttetett, ám fél év házasság után az ifjú hercegnő megözvegyült. A lánnyal már nem is számoltak az országban, készek voltak hazaküldeni, ám a királyi cím új várományosa, Henrik megkedvelte Katalint, és úgy döntött, hogy a hercegnőt szeretné feleségének, és maga mellé királynénak. A második évad innen fűzi tovább a szálakat, és körülbelül két évtizedet foglal majd magába: a készítők, Emma Frost és Matthew Graham elmondták, hogy Aragóniai Katalin teljes történetét kívánják bemutatni a nézőnek a következő nyolc részben. Sor kerül tehát az esküvőre, majd leginkább azon lesz a fókusz, hogy a királyné nem tud fiú örökösöket adni Henriknek. A király emiatt hűtlen lesz feleségéhez, megismerkedik Boleyn Annával, innen pedig a történelem órákról tudhatjuk, hova vezetnek az események.

A második évadban Katalinként Charlotte Hope, VIII. Henrikként pedig Ruairi O’Connor térnek vissza, párosukhoz pedig többek között Laura Carmichael, Stephanie Levi-John, Ray Stevenson és Sai Bennett csatlakoznak.

A spanyol hercegnő második évadának első része már elérhető az HBO GoO streaming szolgáltatón.

Kiemelt kép: Charlotte Hope és Ruairi O’Connor A spanyol hercegnő plakátján (Fotó: AH Magazin)