November elsején érkezik az HBO GO streaming szolgáltatóra a Zuniverzum – Jelenetek egy szerelemből című magyar rövidfilm, Gryllus Dorka és Simon Kornél főszereplésével.

Még márciusban, a karantén kezdete folyamán forgatták le a mindössze 32 perces rövidfilmet, Oláh Kata rendezésében. A furcsa szerelmes történetet Angyalosy Eszter és Baráthy György írópáros jegyzi, akiket a karantén ihletett meg a sztori megírásakor. A film két főszereplője Máté (Simon Kornél) és Aliz (Gryllus Dorka) éppen az első közös hétvégéjüket tervezik, amikor a vírushelyzet miatt leáll az élet, és mindenki karanténba vonul. „Alíz elbizonytalanodik: mi van, ha a „Zuniverzum” ezzel akar üzenni nekik? Ahogy telik az idő, a titkos találkák megszervezése egyre komplikáltabbá válik. A nehézségek rákényszerítik őket, hogy szembe nézzenek a kérdéssel, mit is jelentenek egymás számára.  Innen ugyanis már nincs visszaút: ha folytatni akarják a kapcsolatukat, mindkettőjüknek komoly áldozatokat kell meghozni…” – írja a film ismertetője.

Az alkotók elmondták, hogy nem egy szokványos karanténfilmre számíthat a közönség, vagyis nem webkamerás felvételekkel készítették a produkciót, hanem igazai filmes eszközökkel. A járványhelyzet csupán kiindulópontja a történetnek, amellyel valószínűleg sokak azonosulni tudnak majd a nézők közül.

A Zuniverzum – Jelenetek egy szerelemből kizárólag az HBO GO-n lesz elérhető november 1-től.

Kiemelt kép: Gryllus Dorka, Simon Kornél – Zuniverzum Jelenetek egy szerelemből (Fotó: HBO Magyarország)