Október 20-án jelent meg az Oscar-díjas Matthew McConaughey önéletrajzi könyve, a Greenlights, amelyben többek között arról is ír, hogy miért nem vállal többet romantikus vígjátékokat.

McConaughey 2001 és 2010 között szinte csak romantikus filmek alfahímjeként volt látható a filmvásznon, olyan klasszikus vígjátékok főszerepeit játszotta, mint a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, az Anyám nyakán vagy az Excsajok szelleme. „A romantikus vígjáték maradt számomra az a műfaj, amivel biztosan kasszasikereket értem el, és ezután már folyamatosan csak ilyen ajánlatokat kaptam. Személy szerint élveztem ezeket a fesztelen romantikus kiruccanásokat, amelyekkel ki tudtam mozdítani pár órára az embereket a stresszes életükből.” – írja a színész könyvében. Az elmúlt évtizedben viszont teljesen eltűnt ebből a műfajból, maga mögött hagyta a szép fiú karaktereket, és olyan nagysikerű remekművekben vállalt szerepet, mint a True Detective vagy a Mielőtt meghaltam című film, amelyért 2014-ben McConaughey elnyerte az Oscar-díjat. „Amikor eljött az ideje, hogy továbblépjek, egy pillanatig sem néztem hátra. Elutasítottam a következő [romkomra szóló] ajánlatot. Mivel azt nem csinálhattam, amit akartam, inkább nem csináltam olyat, amit lehetett volna. Nem számított már a pénz.”

Hogy mit tartogat a következő 10 év a színész életébe egyelőre még nem tudni, de az biztos, hogy bármilyen vizekre is evezzen, mi imádjuk őt Ron Woodroofként is és Benjamin Barryként is.         

Kiemelt kép: Matthew McConaughey (Fotó: Los Angeles Magazine)