A kezdeti tervek szerint a TV2 már nyár elején képernyőre tűzte volna a Hegyi doktor – Újra rendel című sorozatot és a legmelegebb időszak egy részében csak ismétléseket adott volna a főműsoridőben. A Bezár a bazár! kimagasló nézettségi eredményei miatt azonban változtattak ezen a terven, a német dráma kikerült a képből és a vetélkedő április vége óta szünet nélkül jelenleg is látható a csatornán. Pár héttel ezelőtt azonban váratlanul az a hír érkezett, hogy a TV2 augusztustól mégis elkezdi sugározni a Hegyi doktor – Újra rendelt, méghozzá a Magyarországon eddig be nem mutatott, tizedik évaddal.

A hazájában elképesztően népszerű orvosos drámasorozat idehaza egykor a Duna Televízió műsorán ért el nagy sikereket, elsősorban a teljes lakosság körében. Nem meglepő, hogy a képernyőre kerülő új epizódok a reklámozóknak fontos 18-49 éves nézők körében most is gyengén teljesítenek, ellenben az idősebbeknél ugyanolyan nézett a produkció, mint pár éve a közmédián. A Hegyi doktor – Újra rendel azonban jövő héttől már nem lesz látható esténként a TV2-n, ugyanis augusztus 26-án elindul a csatorna őszi műsorrendje, melyről egy korábbi cikkünkben részletesen is beszámoltunk.

A Hegyi doktor – Újra rendel mai főszereplője, Hans Sigl (fotó: stanglwirt.com)

Az Ázsia Expressz, valamint a Kapd el, ha tudsz! indulásával kikerül az esti kínálatból a Hegyi doktor – Újra rendel, ám jó hír a rajongók számára, hogy a széria nem tűnik el az évad vége előtt. A TV2 ugyanis már ettől a héttől elkezdi szombat délutánonként is vetíteni az epizódokat. A pénteken adásba kerülő rész folytatása tehát augusztus 24-én 16 óra 55 perctől lesz látható a TV2-n. A következő epizód egy hét múlva, augusztus 31-én, ugyanebben az időpontban kerül adásba, a szezonfinálét szeptember 7-én sugározzák majd. Azt egyelőre viszont nem tudni, a 10. évad után érkezik-e szombat délutánra a Hegyi doktor – Újra rendel következő, 11. etapja is.

Kiemelt kép: A Hegyi doktor – Újra rendel főszereplői