A Konyhafőnök új évadában nem celebek vagy jól ismert színészek főztek a már megszokott háromfős zsűrinek (Sárközi Ákos, Rácz Jenő és Fördős Zé) hanem hétköznapi, amatőr szakácsok. A szezon nagy részét még az egészségügyi rendeletek bevezetése előtt vették fel, a maradékot pedig megfelelő óvintézkedések mellett sikerült, így szerencsére sikerült a napokban új győztest avatni. 

Az új A Konyhafőnök fináléjában ezúttal is három fogásos menüt kellett megalkotniuk a versenyzőknek, és a hagyományokhoz hasonlóan most sem egyedül, mivel a széria korábbi középdöntős versenyzői (Kinga, Matyi, Alex, Krisztián) csatlakoztak Ádámhoz és Armandohoz, akik eldönthették, hogy kikkel szeretnének együtt főzni a döntőben. A zsűrinek is akadt segítsége a nehéz döntések meghozatalában, A Konyhafőnök VIP versenyzők közül Peller Mariann, Sváby András és Nagy Ervin érkeztek erősítésnek.

A zsűri döntése alapján végül Magyarország legújabb Konyhafőnöke Armando Mundaraín lett, aki a nézői visszajelzések alapján végig alázatosan viszonyult a versenyhez és társaihoz, amihez nagy adag tehetség is társult, így megegyeznek a vélemények abban, hogy méltó helyre került a díj. Sárközi Ákos versenyzője, a venezuelai származású Armando eképpen nyilatkozott a győzelméről: “A legboldogabb ember vagyok a világon! Nem tudom kifejezni magamat, nem is tudok magyarul beszélni éppen, mert annyira boldog vagyok és annyira pörög az agyam, hogy nem tudok semmit, csak örülök!”

Kiemelt kép: Armando Mundaraín és Sárközi Ákos A Konyhafőnök fináléjában (Fotó: RTL Klub)