Az édesszájú Konyhafőnöknek is emlegetett vadonatúj gasztroműsor, a Mestercukász június végén debütál az RTL Klub képernyőjén – jelentette be az RTL Magyarország. A műsor házigazdája Liptai Claudia lesz, aki cukrász végzettsége révén maga is szakmai szemmel tudja értékelni a kreálmányokat.

Ahogy korábban is írtuk, a Mestercukrász a kreatív desszertkészítés világába kalauzolja majd el a nézőket egy nem mindennapi verseny formájában. A koncepció szerint tehetséges hobbicukrászok feszülnek egymásnak, a jelöltek minden adásban két sütéssel kapcsolatos feladatban mérik össze tudásukat a továbbjutásért, a végén pedig egyvalaki megkaparinthatja a Mestercukrász titulust és az ötmillió forintos főnyereményt. Akkor még nem tudtuk, hogy a zsűriben ki fog helyet foglalni Liptai Claudia mellett, azóta viszont kiderült, hogy a művésznő segítségére lesz Juhos József mestercukrász, valamint Enzsöl Balázs világutazó cukrászséf is. 

A legújabb információ szerint a Mestercukrász június 28-án fog elrajtolni az RTL Klubon, azt követően pedig minden hétköznap 20:00-tól lesz látható ugyanitt. Valószínűleg a nézőknek nem kell mondani, de a műsor visszanézhető lesz az RTL Most+-on. 

Kiemelt kép: A Mestercukrász zsűrije (Fotó: RTL Klub)