J.K. Rowling regénysorozatát olvasva és a könyvekből készült filmeket nézve a szereplőket alakító színészekkel együtt nőtt fel számtalan kiskamasz szerte a világon. Ahogy egy gyermek válik egyre érettebbé és komolyabbá, úgy alakultak részről részre a filmek is: a kezdeti mesétől tíz év alatt eljutottunk az igazán komor, rideg hangvételű záró fejezethez. A 2001-ben indult filmsorozat 2011-ben ért véget, ám a rajongók az ezt követő években sem maradtak kedvenc varázsvilágukból származó történet nélkül.

2013-ban elkészült ugyanis a felnőtt Harry Potterről szóló brit színdarab, 2016-ban pedig mozikba került a Legendás állatok és megfigyelésük című film, amelynek az írónő 2001-ben megjelent fiktív tankönyve adta az alapját. Az azonos címet viselő kis kötet sok rajongónak lehetett ismerős, ugyanis Harry Potter is a Göthe Salmander nevével fémjelzett kiadványból tanult az iskolában. Az új film pedig a mágikus lényeket kutató Salmander szemszögéből meséli el a Harry Potter megszületése előtti varázs- és muglivilág történetét. Az első rész sikerén felbuzdulva az alkotók elkészítették a másodikat, amely tavaly került a mozikba, 2021-ben pedig megérkezik az öt felvonásosra tervezett filmsorozat harmadik állomása.

A Legendás állatok és megfigyelésük-filmek főszereplői (fotó: HBO Magyarország)

Decemberben a magyar HBO különleges akcióra készül, így minden adott lesz azok számára, akik újra át szeretnék élni, vagy most néznék meg az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb sorozatának epizódjait. December 1-től mind a nyolc Harry Potter-film elérhetővé válik magyar és eredeti angol nyelven is az HBO GO-n, emellett a hónap első napjától kezdve minden hétvégén az HBO képernyőjére kerül majd két-két epizód a filmsorozatból. December 15-től pedig megtekinthető lesz online a mágikus világ két legújabb pillére, a Legendás állatok és megfigyelésük első és második része, melyeket a tévében december 28-29-én fognak sugározni.

Az HBO premierek időpontjai:

Harry Potter és a Bölcsek Köve (december 1.)
Harry Potter és a titkok kamrája (december 7.)
Harry Potter és az azkabani fogoly (december 8.)
Harry Potter és a Tűz Serlege (december 14.)
Harry Potter és a Főnix rendje (december 15.)
Harry Potter és a félvér herceg (december 21.)
Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész (december 22.)
Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész (december 22.)
Legendás állatok és megfigyelésük (december 28.)
Legendás állatok: Grindelwald bűntettei (december 29.)

Kiemelt kép: A Harry Potter-filmek főszereplői (fotó: HBO Magyarország)