Idén tavasszal, a Média Hungary elnevezésű tévés rendezvényen jelentette be Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója, hogy a Korhatáros szerelem és a Bogaras szülők után újabb fikciós szériát készítenek. A Mintaapák az előbb említett kettő produkcióval ellentétben azonban napi sorozat lesz. A médiavállalat a májusi eseményen levetített egy rövid részletet a Mintaapákból, olyan színészekkel a főszerepben mint Simon Kornél, Szabó Simon, Ódor Kristóf és Mészáros Béla. A TV2 ma közleményben hozta nyilvánosságra, hogy megkezdődött a sorozat forgatása, de a részletben korábban látottakhoz képest más főszereplőkkel készül el a produkció.

A Mintaapák négy olyan férfiről szól, akik egyedül nevelik óvodáskorú gyermekeiket, és nem csak a munkahelyükön, hanem apaként és férfiként is próbálnak helyt állni az életben – inkább kevesebb, mint több sikerrel. A formátum eredetije egy argentin sorozat, azonban a hazai adaptáció készítői nem a dél-amerikai, hanem a szlovák verziót veszik alapul, ezt formálták még jobban a magyar nézők ízlésére. A naponta jelentkező vígjátéksorozatban egy háromgyerekes exfocista, egy sármos és sikeres ügyvéd, egy a régi és az új családja között vergődő elvált férj, valamint egy megözvegyült állatorvos lesznek a főszereplők. Őket Fenyő Iván, Klem Viktor, Mészáros Béla és Szabó Kimmel Tamás alakítják.

Mészáros Béla és Stohl András a Mintaapák olvasópróbáján (fotó: TV2)

“Jelenleg tíz állandó és jónéhány külső helyszínen folyik a TV2 egyik legnagyobb produkciójának forgatása. A stúdiótérben többek között óvoda, pizzéria, ügyvédi iroda és lakásbelsők kerültek kialakításara, ez azt jelenti, hogy csaknem 2000 négyzetméteren épültek fel a sorozat díszletei. A háttérmunkában nagyjából négyszáz ember vesz részt folyamatosan. Nagy kihívás, de szeretjük, ahogy remélem a nézők is szeretni fogják a négy mintaapa igen szórakoztató történetét” – mondta Kirády Attila, a TV2 Csoport kreatív igazgatója, a sorozat producere.

A produkció vezető dramaturgja Goda Krisztina (Csak szex és más semmi, Csak színház és más semmi, BUÉK), a vezető író Kormos Anett, a rendezői csapatot pedig például Spáh Dávid és a Balázs Béla-díjas Mátyássy Áron erősíti, akinek nevéhez az Aranyélet is fűződik. A sorozatban további olyan népszerű színészek játszanak majd mint Stohl András, Egri Márta, Kovács Patrícia, Polyák Lilla, Botos Éva, Földes Eszter, Kuna Kata és Pataki Szilvia. Mivel a forgatás a napokban indult, egyelőre nem tudni, mikor lesz látható a tévében a Mintaapák.

Kiemelt kép: Jelenet a Mintaapákból (fotó: TV2)