Tasnádi István nevét és munkásságát egyformán jól ismerik a színházi világban otthonosan mozgó emberek, és a tévénézők. Filmes munkái között olyan produkciókat találunk mint a Made in Hungaria, vagy a fesztiváldíjat is elnyert MEMO című tévéfilm, emellett részt vett a Terápia és az Aranyélet sorozatok létrehozásában is. Legújabb filmje, az Egy másik életben címet viseli, ami nem egészen egy évvel a forgatások befejezte után, augusztus 29-én (21:25) képernyőre is kerül a Duna TV-n.

“A történet szerint egy fiatal liftszerelő srácot megkeresnek a reinkarnáció kutató intézetből, mert lehet, hogy ő egy elhunyt milliárdos új megtestesülése, aki saját magára hagyta a vagyonát. Ez egy disztópia, a nem túl távoli jövőben játszódik, kicsit olyan a stílusa, mint a Black Mirrornak. Azt kérdezzük benne, mi a jobb: ha ragaszkodunk a saját küzdelmes életünkhöz vagy folyamatosan kívülről várjuk a megoldást” – mesélte a tévéfilmről a Deszkavíziónak januárban adott interjújában Tasnádi István.

Molnár Áron és Józsa Bettina a forgatáson (fotó: Tasnádi István Facebook oldala)

Az Egy másik életben forgatókönyvét Veres Attilával közösen írta, és Tasnádi maga ült a rendezői székbe. A főszerepben, a liftszerelő Árpád megformálójaként Molnár Áront láthatjuk majd. A fiatal színész sokak számára A mi kis falunk Matyijaként lehet ismerős, de Áron nemrég játszott az X – A rendszerből törölve című magyar akció-krimiben, Tasnádi előző filmjében, a MEMO-ban, valamint a Tóth Jánosban is, jelenleg pedig a Szabó Győző életéről szóló Toxikomát forgatja. Partnere lesz a MEMO-ban szintén feltűnő, A mi kis falunkban Gyurit alakító Lengyel Tamás, valamint Mucsi Zoltán (Munkaügyek – IrReality Show, Tóth János), Anger Zsolt (Aranyélet, A Tanár), Józsa Bettina (Korhatáros szerelem) és Olasz Renátó (Aranyélet) is.

Tasnádi István és Mucsi Zoltán a forgatáson (fotó: Tasnádi István Facebook oldala)

A történetről röviden: Árpád liftszerelő. Átlagos harmincas, átlagos élettel. Feleség, lakás, hitel a lakáson, ami végigkíséri majd az életet. Azonban egy nap minden megváltozik. A Perlay Inc. kopogtat Árpád ajtaján. Van egy ajánlatuk. Árpádnak mindössze annyit kell tennie, hogy részt vesz a cég egyik tesztsorozatában. Ha ő nyer, akkor milliárdos lehet.

Az Egy másik életben augusztus 29-én 21 óra 25 perckor lesz látható a Dunán, a hossza közel 90 perc.

Kiemelt kép: Pillanatkép a forgatásról (fotó: Tasnádi István Facebook oldala)