Több magyar projektről is beszámoltunk már a közelmúltban, a legújabbat pedig december elején kezdik majd forgatni: Tiszeker Dániel (#Sohavégetnemérős) új filmje, a Nagykarácsony a 24.hu beszámolója alapján egy ünnepi vígjáték lesz, amelynek középpontjában egy menő városi tűzoltó, Arnold áll, akinek egy félresikerült romantikus lánykérés miatt összeomlik az élete. Végül egy karácsonyi vásárban köt ki, ahol egy betlehemes előadásba kell besegítenie, csakhogy Arnold utálja az egész helyzetet, mígnem kezd megbékélni a karácsonyi eseményekkel és az előadás rendezőjével, Eszterrel is. 

A film forgatókönyvét a #Sohavégetnemérős csapata (Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár) és Angyalosy Eszter (Aranyélet) jegyzik, az operatőr Pataki Ádám (Magyarok menni Bamako, A Lovasíjász, #Sohavégetnemérős) lesz, a vágásért Mészáros Attila (A Lovasíjász) felel majd, a zenét pedig Balázs Ádám (Terápia, Utóélet, Mindenki, Testről és lélekről, Könnyű leckék, Foglyok, Hab) szerzi, míg a produceri feladatokat Lévai Balázs (#Sohavégetnemérős, Pécsi szál, Like a Child – Fábián Juli) és Osváth Gábor (Fagyott május, Foglyok, Szép csendben) látják el. 

A szereplőgárdáról egyelőre nem tudni semmit, a készítők őszre ígérik a bejelentést. A Nagykarácsony a tervek szerint 2021 novemberében kerül a hazai mozikba.

Kiemelt kép: Karácsonyi vásár Budapesten (Fotó: Hirado.hu)