A Netflix új animációs fantasy filmjén dolgozik látványtervezőként Bucsi Réka. A 32 éves filmrendezőnő már korábbi munkáival is felhívta magára a szakma figyelmét Európában és a tengerentúlon egyaránt. Solar Walk című animációs rövidfilmjéért elnyerte az Audi Short Film Award nevű elismerést a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, jelölték Európai Filmdíjra legjobb rövidfilm kategóriában, pár évvel ezelőtt pedig a Cartoon Network számára is készített kisfilmet.

Most a Netflix kérte fel, hogy dolgozzon legújabb, saját gyártású animációs fantasy-musicaljükön, amely a The Witch Boy címet viseli. Az alkotás Minkyu Lee rendezésében készül, ami az azonos című képregény „szabad” adaptációjaként jön létre. A történet egy olyan varázsvilágban játszódik, ahol a lányok boszorkányoknak, a fiúk alakváltónak születnek. Rékát a filmjei és az Instagramra feltöltött munkái miatt keresték meg. „Utóbbiak inspirálták a rendezőt, azok alapján kértek fel, hogy ezek a loopok olyanok, mintha valaki varázsolna. A filmnek egy részében boszorkányok szerepelnek, és nekem az ő varázsolásuk vizuális stílusának megtervezése a feladatom. Nagyon konkrét tervet kell kitalálnom, de nagyon jó feladat, mert teljesen absztrakt, nagyon stilizált és elemelkedett.

Az animációs rendezőnő emellett saját egész estés filmjén is nagy erőkkel dolgozik, melynek forgatókönyvét az amerikai származású Bernardo Brittóval együtt írja. A The Great Silence címet viselő sci-firől Réka egyelőre csak annyit árult el, hogy a jövőben játszódik, és „részben a csendről és a kommunikációról szól” majd.

Kiemelt kép: Bucsi Réka (Fotó: Thomas Niedermueller)