Idén ősszel már a kilencedik évadával jelentkezik az RTL Klub énekes tehetségkutatója, az X-Faktor. A 2010-ben indult nagy sikerű zenés showműsor eddigi nyolc szezonja alatt 9 férfi, és mindösszesen csak 3 női zsűritag foglalt helyet a mentorok asztalánál. A nemek aránya most egy hajszálnyit javulni fog, ugyanis ismét változik az ítészcsapat, és Radics Gigi, a 2017-es és 2018-as évadok mentorának helyét új női énekes veszi át.

Az X-Faktor 2019-es szezonjában a jól összeszokott trió, ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti mellé Dallos Bogi érkezik. A fiatal, Fonogram-díjas énekesnőt eddig főként a közmédia képernyőjén láthattuk: háromszor is versenyzett az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatójában, A Dalban, melynek idén már ő volt a műsorvezetője Freddie-vel együtt. Az M5 kulturális adón Mesterember című műsora pályaválasztásban nyújt segítséget a fiataloknak, a Petőfi TV-n pedig az Én vagyok itt! egyik házigazdájaként is ismerhettük az énekesnőt.

Dallos Bogi, az X-Faktor új mentora (fotó: RTL Klub/Szabó Gábor)

Az X-Faktor új évadának castingja már zajlik, de továbbra is várják a jelentkezőket, akik úgy érzik, megvan bennük az X és ezt meg is mutatnák ország-világ előtt. A műsor házigazdája ebben az évben is Kiss Ramóna lesz.

Kiemelt kép: Az X-Faktor 2019 mentorai és műsorvezetője (fotó: RTL Klub/Szabó Gábor)