A közmédia főadója, a Duna TV június 17-én vált nyári műsorrendre, ekkor indul ugyanis a minden hétköznap délelőttönként jelentkező magazinműsor, a Balatoni Nyár. Míg a főszezonban esténként is a saját gyártásoké a főszerep, nyáron a sorozatok veszik birtokba a Dunát: érkezik két vadonatúj európai széria, és új részekkel folytatódnak a már futó produkciók.

A Balatoni Nyár műsorvezetői (fotó: MTVA)

A Balatoni Nyár stábja idén is Révfülöpre költözik és a mólónál felállított díszletben várják a vendégeket és a tévénézőket. A házigazda ezúttal Rátonyi Kriszta és Forró Bence, valamint Szabó Erika és Vida Péter párosa lesz. A műsor hétköznap 10 órától élőben jelentkezik majd, szombatonként előre rögzített adást, vasárnap pedig egy válogatást láthatnak majd a nézők a hét legjobb pillanataiból.

Júniustól szünetre vonul a Ridikül, ezért nyáron átalakul a Duna TV napközbeni kínálata. A Végtelen szerelemből az első évad után megismétlik a másodikat is, ám a török sorozat június közepétől nem az eddig megszokott időpontban, hanem 15:15-től lesz majd látható minden hétköznap. Utána a Rex felügyelő kerül képernyőre, szintén korábban már leadott részekkel. A Híradó előtt 17 órás kezdéssel pedig csatornapremierként érkezik egy német orvosos széria, a TV4-en is látható Anya, az állatorvos.

Végtelen szerelem

A Híradó után változatlanul 18:35-kor lesz látható a Sorsok útvesztője. A török sorozat hazai vetítése júniusban éri el a 300. epizódot, ami azt jelenti, hogy kicsivel több mint 100 rész maradt már csak hátra belőle. A Sorsokat nyáron a Honfoglaló helyett egy sorozat követi, méghozzá a Terence Hill főszereplésével készült olasz krimi, az Alpesi őrjárat, mely korábban már többször is futott a Dunán. Bár nyári műsorrendről van szó, meglepő hogy ismétlést adnak a főműsoridő egyik legerősebb sávjában. Hétköznap esténként 20 óra 30 perckor kezdődik a naponta változó kínálat.

Hétfőn a Kékfény, majd 21:35-től A legendák hivatala című francia bűnügyi sorozat negyedik évada lesz látható, éjjel pedig az NCIS-t ismétli a csatorna. Kedden esténként a sort az Önök kérték válogatás adása nyitja, utána egy lengyel széria, a Diagnózis második évadának új, valamint a Velvet Divatház harmadik évadának korábban már leadott részei következnek. Június 26-tól szerdánként két vadonatúj sorozat lesz látható a Dunán. 20 óra 35 perckor a cseh Mattoni kerül adásba. A főszereplő Heinrich von Mattoni, és ebben a látványos, kalandos történetben azt ismerhetjük meg, hogyan is vált világhírűvé a Mattoni ásványvíz, és a csodás gyógyfürdőváros, Karlovy Vary.

Pietro szigete (fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség)

A Mattoni után 21:40-kor a Pietro szigete című olasz krimit nézhetik majd a tévézők. A 2017-ben készült sorozat helyszíne Carloforte, egy gyönyörű kis sziget, ahol megrázó baleset történik: felrobban egy halfeldoglozó üzem. Négy fiatal életét veszti, többen megsérülnek, köztük Pietro orvosa is. A hírre a doktor lánya hazautazik a szigetre, és mivel rendőr, azonnal belefolyik a nyomozásba, hogy megtalálja a tetteseket. A bűnösök mellett azonban régi szerelmébe és a hátrahagyott súlyos titkokba is belebotlik.

A hét többi estéjén főként filmeket ad a Duna, kivéve vasárnap, a hét utolsó napján 18:35-kor ugyanis szünet nélkül folytatják a Szeretünk, doki! című ausztrál sorozatot a második évaddal.

A Duna TV nyáron a Ridikül és a Honfoglaló mellett pihenteti a Magyarország, szeretlek!, a Borbás Marcsi szakácskönyve, valamint a Család-barát című műsorait is. Arról, hogy ezek a műsorok mikor térnek vissza, egyáltalán újra képernyőre kerülnek-e, egyelőre nincs információ.

Kiemelt kép: Mattoni (fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség)