Az RTL Klub híradóját két páros, Erős Antónia és Szellő István, valamint Szabados Ágnes és Rábai Balázs vezetik. Előbbi duó a hétköznap esti, utóbbi kettős a hétvégi adásokban tájékoztatja a nézőket a legfontosabb hírekről. Szabados Ágnest azonban nem csak a képernyőről, és nem is csak riporterként ismerhetjük. Ő volt az, aki pár évvel ezelőtt létrehozta a Nincs időm olvasni netes kihívást, melyben arra buzdítja az embereket, hogy olvassanak el havonta legalább egy könyvet. Különféle témákat és műveket ajánl, programokat szervez, röviden: közösséget épít, amihez egyre többen csatlakoznak.

Szabados Ágnes most újabb fába vágta a fejszéjét, és a Libri Könyvesboltokkal közösen online videósorozatot indítottak. A műsorban havonta egy könyv kerül terítékre, azonban nem a megszokott formában mutatják be a történetet, vagy csinálnak kedvet a műhöz. Olvasás közben a képzeletünkben bejárhatjuk a világot, országokban, városok utcáin bolyonghatunk együt a szereplőkkel. Szabados Ágnes a KultTérben ezt a valóságban is megteszi: bejárja a kiválasztott regények, novelláskötetek helyszíneit és történelmi érdekességekkel színesíti a kulturális városnéző sétát.

A sorozat első részében Gárdos Péter Hét mocskos nap című kötetét, a másodikban Dezső András Maffiózók mackónadrágban című alkotását ismerhetjük meg új oldalról a Libri Kiadó YouTube-csatornáján.

Kiemelt kép: Szabados Ágnes a KultTér imázsfotóján (fotó: Libri)