Lassan három hete, hogy elkezdték forgatni Fazekas Máté első nagyjátékfilmjét, a Kilakoltatás, amelyben Orosz Ákos (Örök tél, Brazilok, #Sohavégetnemérős) kapta meg a főszerepet. Fazekas Máté az ELTE filmtudomány mesterszakon végzett, majd elsősorban forgatókönyvíróként helyezkedett el a szakmában. Eddigi rendezései közül a 2019-ben bemutatott Apám szíve című rövidfilmje a leghíresebb.

A Kilakoltatás, amelyet Máté íróként és rendezőként is magáénak tudhat, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának egyik 2019-es nyerteseként készülhet most el. „A Kilakoltatás egy szatirikus hangvételű film, amely egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó (Orosz Ákos) és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló idős nő (Nagy Mari) heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve.” – ismertették a cselekményt a film készítői.

Orosz Ákos már több filmben is játszott mellékszerepekben, főszereplőként azonban most először debütálhat a nagyvásznon. „Többszörösen különleges munka ez és nem csak nekem. (…) Nekem azért különleges, mert még soha nem vittem végig főszerepet nagyjátékfilmben. Rengeteget tanulok és hihetetlenül motivál, de nagyon kemény. Csodálatos kollégákkal dolgozhatok és a stáb is szuper!” – írta hivatalos Facebook oldalán a színész. A film további szerepeiben többek között Mészáros Blanka, Láng Annamária, Znamenák István, Péter Kata, Pál András, Egger Géza, Török-Illyés Orsolya, Péterfy Bori, Váradi Gergely és Trill Zsolt lesz látható.

A Kilakoltatás bemutatója várhatóan 2021. utolsó negyedévében lesz.

Kiemelt kép: Orosz Ákos a Kilakoltatás című film forgatásán (Fotó: Glódi Balázs)