Az 1970-es évek Magyarországán, a kommunizmus kellős közepén járunk, amikor a kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, azonban valami nagyon nem stimmel a férfival. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha harmincéves lenne, stílusa laza, és miközben mindenki más az összekuporgatott pénzéből vett szovjet autókkal járja az utakat, ő egy vérvörös Mustangot vezet. Fábián nem csak a nők, hanem a kémelhárítás figyelmét is felkeltette, akik a legjobb embereiket állítják az ügyre. Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók és szélhámosok mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés.

Walters Lili és Nagy Zsolt a Drakulics elvtársban (fotó: Gerő Elektra)

A Drakulics elvtárs egy olyan romantikus komédia lesz, amely vegyíti a kém- és vámpírfilmes elemeket, és úgy mutatja meg a Kádár-korszakot, ahogyan eddig még sosem láthattuk. A filmet 2017 októberében kezdték forgatni, és már nem kell sokat várni a bemutatóra, ugyanis 2019. október 31-től a mozikba is megérkezik a kommunista vámpír, Fábián elvtárs. A főszereplőt az Örkény Színház művésze, a Kontrollból, a Terápiából és A hentes, a kurva és a félszeműből is ismert Nagy Zsolt alakítja. Az elvtárs után nyomozó törkényes kis kémelhárítónőt, Máriát Walters Lili (Egynyári kaland) játssza, aki ahogy az idő halad, egyre inkább elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci, a megfigyelés, lehallgatás és a közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami nem az erőssége: gondolkodik. A férfit a Katona József Színház tagja, A Tanár főszereplője, Nagy Ervin kelti életre a mozivásznon.

A film további szerepeiben feltűnik majd Thuróczy Szabolcs, Znamenák István, Szűcs Nelli, Borbély Alexandra, Balsai Móni, Kerekes Éva, Trill Zsolt, Kádár Jánosként Rába Roland, valamint egy konferanszié szerepében a humorista, Bödőcs Tibor is. A Drakulics elvtárs rendezője és forgatókönyírója Bodzsár Márk, dramaturgként segítette a munkáját Jakab Juli és Tasnádi István, az operatőre Reich Dániel volt.

A Drakulics elvtárs bemutatója október 31-én lesz a mozikban.

Kiemelt kép: Jelenet a Drakulics elvtársból (fotó: Gerő Elektra)