Már 2005 (hazánkban 2006) óta fut a seattle-i kórház dolgozóinak életéről szóló, mára veteránnak számító drámasorozat, amelynek 12. évada tavaly nyáron mutatkozott be a magyar nézők számára. Az elmúlt szezonok során számos kedvelt arc távozott a szereplőgárdából és érkeztek újak is szép számmal, azonban van néhány olyan karakter, akiktől nem szívesen búcsúznának el a rajongók. 

Ilyen volt a Justin Chambers által életre keltett Dr. Alex Karev is, aki egészen A Grace klinika indulása óta jelen van a fiktív kórház életében, nemrég azonban a színész megerősítette, hogy 13. évad után kiszáll a szériából. Közleményben mesélt róla, hogy miért: “Nincs megfelelő idő arra, hogy elbúcsúzzak egy olyan sorozattól és karaktertől, amely meghatározta az életem elmúlt tizenöt évét. Egy ideje már reméltem, hogy sikerül diverzifikálni a szerepeimet és a karrieremet, az ötvenet betöltve, egy nagyszerű és támogató feleséggel és öt csodálatos gyermekkel megáldva most eljött rá az idő.”

A hírt a sorozat másik veteránja, Ellen Pompeo is megerősítette, aki Twitteren egyetértését fejezte ki a Vanity Fair cikkével kapcsolatban, miszerint A Grace klinika egyik legnagyobb veszteségének tekinthető Chambers távozása.

Kiemelt kép: Justin Chambers és Ellen Pompeo A Grace klinika egyik jelenetében (Fotó: ABC/Richard Cartwright)