Az RTL Klub január 2-án indította el vadonatúj, saját gyártású napi sorozatát, a Drága örökösöket. A történet szerint a Szappanos-család és Ökörapáti lakói harcot vívnak egymással az idős Szappanos örökségéért. A Koltai Róbert alakította nagyapa ugyanis nem mindennapi feladat elé állította kedves családját: a végrendelete szerint csak akkor kapják meg szerettei az ő hatalmas vagyonát, ha egy évet eltöltenek a szülőfalujában. Ha ez nem sikerül nekik, akkor a pénzt a falu kapja.

A sorozat rendkívüli nézettséggel nyitott, és több részen keresztül tudta tartani a kimagasló eredményeket. Mára ugyan a kezdetihez képest csökkent a nézőtábora, így is estéről estére a legnézettebb tartalom a televízióban. Hamarosan azonban véget ér a Drága örökösök első évada, és időlegesen, de pont kerül a Szappanos-család történetének végére. A sorozat szezonfináléja, mely a 81. rész lesz, április 26-án, pénteken 19 óra 55 perckor kezdődik az RTL Klubon.

Arról egyelőre még nincsenek hivatalos hírek, hogy készül-e folytatás a Drága örökösökhöz, és ha igen, mikor kerülhet adásba. A sorozat helyén április 29-től hétköznap esténként az RTL Klub nagy sikerű gasztrorealityjének, A Konyhafőnök legújabb évfolyama lesz látható.

Kiemelt kép: Jelenet a Drága örökösökből (fotó: RTL Klub)