2003-ban alapították a Hégető Honorka-díjat, mely az RTL Klub egykori, autóbalesetben elhunyt szerkesztő-riporterének emlékét őrzi. Hégető Honorka az elesettekről, a hátrányos helyzetben levő emberekről készített filmeket, a róla elnevezett díjjal pedig azoknak az újságíróknak és riportereknek a munkáját ismerik el, akik hozzá hasonlóan társadalmilag érzékeny témákat, ügyeket mutatnak be, és ezekre a problémákra próbálnak lehetséges megoldást adni.

A Hégető Honorka Alapítvány idei pályázatának fődíját a 24.hu alkotócsapata kapta. Bárdi Bálint és Zalavári Noémi Egyiptomi kifőzdés eteti ingyen a szegényeket a VIII. kerületben című filmjüket Hana Samir Kamelről készítették, aki a Mátyás tér mellett üzemelteti magyar konyháját, és ingyen ad ételt a rászorulóknak. Szász Zsófia, Bárdi Bálinttal közösen, Apukám sörözök, mamám sörözik, anyukám nincs otthon című anyagában a Böjte Csaba alapítványa által működtetett Gyermek Jézus Otthont mutatta be. A romániai felújított kastélyépületben olyan gyerekekre vigyáznak, akik a környékbeli falvak mélyszegénységben élő családjaiból kerültek oda, legtöbbször azért, mert az alkoholizmusban szenvedő szülők nem tudják őket megfelelően ellátni.

Megosztott díjat kapott Moskovics Judit, az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztő-riportere, és Földes András, az Index.hu újságírója. Moskovics Magyarország egyik legkeményebb munkájáról, az otthonápolásról készített kisfilmet, Földes pedig Menekülésem a titkosügynök elől a rabszolgaság országába címmel forgatott videós anyagot Líbiában, ott, ahonnan tízezrével indulnak menekültek Európa felé. Szintén megosztott díjat kapott Chilton Flóra, az Északi Támpont Egyesület alkotója, aki Reziliencia című videoklipjében intézményben élő kamaszokkal dolgozott együtt abból a célból, hogy művészeti és mentálhigiénés eszközökkel ráébresszék a fiatalokat saját tehetségükre. Hauer Szilvia, a melegjogokkal foglalkozó Háttér Társaság munkatársa LMBTQI a gyerekem! című filmjével érdemelte ki az elismerést, hiszen alkotásával arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy azok a szülők, akiknek a gyereke meleg vagy transznemű, tudják hogy nincsenek egyedül, és van lehetőség arra, hogy kibeszéljék a felmerülő kérdéseket.

A szervezők emellett posztumusz díjjal fejezték ki tiszteletüket a márciusban elhunyt Baló György személye és munkássága előtt. A neves újságíró, riporter és műsorvezető a kezdetektől a Hégető Honorka-díj elnöke volt.

Kiemelt kép: RTL Magyarország/Labancz Viktória