Jonathan Nolan és felesége, Lisa Joy nagysikerű sorozata, a Westworld a harmadik évadához érkezett, amelyről máig nem árultak el sok mindent. Még tavaly nyáron, a világ legnagyobb képregényes showján, a Comic-Conon kaptunk egy igazán hangulatos előzetest, azóta viszont nemhogy ötszáz, de egy bárd sem zengett semmit az HBO sorozatáról. Egészen mostanáig, hiszen a stúdió egy minimalista, de megkapó videóban jelentette be, hogy a harmadik szezon premiere sokkal közelebb van, mint gondoltuk volna.

A különféle ember-gép kapcsolat, emberi jogok, felsőbbrendűség és hasonló falsúlyos témákat feszegető Westworld nem fél filozófiai mélységekbe menni a válaszokat kutatva, viszont az egyik legnagyszerűbb aduásza a sorozatnak (hasonlóan David Lynch és Mark Frost Twin Peaks-éhez), hogy hagyja a nézőt gondolkodni, nem rág a szájába semmit. A harmadik évad pedig talán még nagyobb babérokra szeretne törni, hiszen már az előzetes információk alapján kitűnt, hogy a történet a különféle parkokon kívül is fog folytatódni, amely egyrészt nem csak új karaktereknek ágyaz meg az ábrázolás szintjén, hanem magát a lefestett világot is kibővíti. A készítők elmondása alapján hasonló világot kell majd elképzelni, mint amilyet Ridley Scott 1982-es klasszikusa, a Szárnyas fejvadász megalkotott.

A Westworld harmadik évada idén márciusban, egészen pontosan a forradalom és szabadságharc kitörésének napján, 15-én lesz majd elérhető az HBO GO berkein belül.

Kiemelt kép: Aaron Paul – Westworld (Fotó: Citical Hit)