A köztévé hétköznap délelőttjeinek egyik meghatározó műsora a több mint tíz éve indult élő magazinja, a Család-barát. A családokat érintő kérdésekkel, aktuális és hasznos információkkal foglalkozó adásokban szakértőkkel és ismert emberekkel beszélik át a legkülönfélébb témákat az egészségtől kezdve a konyhai praktikákon át a kultúráig. A Család-barát legújabb évada nyár végén, augusztus 26-án indult és jelenleg is minden nap 10:25-kor látható a Dunán Novodomszky Éva és Kolozsi Kilián, valamint Somogyi Dia és Csalami Csaba vezetésével.

Október 10-től kezdve azonban két újabb műsorvezető csatlakozik a magazinhoz. A Dalban és az Eurovíziós Dalfesztivál kommentátoraiként is bizonyított páros, Freddie és Rátonyi Kriszta lesznek a Család-barát új tagjai – számolt be a hírről a Blikk.

Az életmóddal kapcsolatos kérdések is közel állnak hozzám, ugyanúgy, ahogy elkötelezett híve vagyok a magyar művészetnek, irodalomnak. Szeretnék itt is sok személyes gondolatot, szempontot belevinni a beszélgetésekbe” – mesélte az újságnak Rátonyi Kriszta. “Régóta vágytam egy ilyen jellegű kihívásra. Számomra új ez a szituáció: sorra jönnek a különböző témák és vendégek. Másképp kell készülni egy beszélgetős műsorra, mint például A Dalra, hiszen jóval nagyobb hangsúlyt kap a moderálási készség” – mondta el Freddie az új feladatával kapcsolatban.

Kiemelt kép: Sárosi Zoltán/MTVA