Június 24-én váltott új nyári műsorrendre az RTL Klub. A változás leglényegesebb pontja, hogy két hét után kikerült a főműsoridőből a Megtörve című török sorozat, és 19:55 helyett már 16:45-től kerül adásba. Emiatt jelenleg minden esti produkció hamarabb kezdődik az RTL Klubon. Elsőre nem vált be az új kínálat, sőt kedden a TV2 nem csak a főműsoridőben, hanem délután is nyerni tudott a konkurense ellen 18-49-ben, ugyanis a Madárka legyőzte a Megtörve epizódját. Szerdán azonban az RTL-es török akció-dráma javult és nyert, és ezt a formáját csütörtökön is megtartotta.

Az RTL Klub új nyári műsorrendje este ugyan nem igazán működik, délután viszont jelentősen megerősödtek. Az Elif – A szeretet útján (9,3%) csütörtökön 18-49-ben a 15:45-ös sávban közel kétszer nagyobb közönségarányt hozott, mint az előző hetekben ugyanekkor vetített Nyerő Páros ismétlése. A TV2-n vele egy időben sugárzott Szerelmem, Ramón (4,3%) című telenovellát az Elif csütörtökön is nagy fölénnyel legyőzte. A Megtörve a Híradó előtt sem teljesít túl jól, alacsonyabb számokat hoz 18-49-ben mint az Elif egy hete ugyanebben a sávban, de szerdára sikerült a nézettségének stabilizálódnia és verte tegnap (7,6%) is a gyengén muzsikáló TV2-s Madárkát (5,8%).

Elif – A szeretet útján

Az RTL Híradó (17,3%) 18-49-ben újfent nyert a Tényekkel (13%) szemben, és ezt a jó felvezetést a Fókusz (14,1%) amennyire csak tudta, kihasználta, azonban ahogy elkezdődött a Bezár a bazár!, a nézők átkapcsoltak a TV2-re. A gameshow 18-49-ben továbbra is kiemelkedő közönségarányt produkál, csütörtökön 16,2%-ot hozott, és nem csak az RTL Klubos magazinműsort, hanem a közepesnél gyengébb számokat szállító Barátok köztöt (11,2%) is legyőzte. Csütörtök este sem hozott rosszul a TV2-n a Ninja Warrior Hungary ismétlése, 13,3%-ot ért el. A meglepő az, hogy úgy tudta megismételni a szerdai számokat, hogy vele párhuzamosan jelentősen nőtt az RTL Klub nézettsége.

Az RTL Klubon dupla résszel jelentkezett A mi kis falunk ismétlése és remek eredményeket (13,1% és 13,3%) hozott. Ezek a számok annak fényében igazán kimagaslóak, hogy mind a Magnum (7,3% és 5,2%), mind a Mr. Whiskey (5,9% és 5,2%), de még A Tanár (7,1%) hétfő esti ismétlése sem tudott 10% fölé menni. A mi kis falunk ismétlésének köszönhetően csütörtök este 18-49-ben az RTL Klub ledolgozta a főműsoridős hátrányát a TV2-vel szemben, és fej-fej mellett zárták az estét. A Megtörve előző heti, valamint a Magnum és a Mr. Whiskey eredményei is azt támasztják alá, hogy ma már nem igazán nézik a tévézők esténként országos csatornán a külföldi produkciókat. Ez pedig jó hír lehet az RTL-nek, ugyanis július 1-től a főadón is megismétlik az Oltári csajokat.

Csütörtök este az RTL Klub és a TV2 párharca mellett fontos írni a Film+ sikereiről is. A Szupercella (6,5%) és A Feláldozhatók 3. (8%) című filmek 18-49-ben kimagasló közönségarányt produkáltak és a két nagy tévéadó mögött a harmadik legnézettebb csatorna lett a Film+.

Kiemelt kép: Bata Éva, Lengyel Tamás, Csuja Imre és Lovas Rozi A mi kis falunkban (Fotó: RTL Magyarország)