Robert Downey Jr. két Sherlock Holmes alakítása után úgy gondolja, hogy egy harmadik film helyett inkább egy egész univerzumot szeretne létrehozni Arthur Conan Doyle novellái alapján. A híres detektív köré épített fantáziavilág a Marvel filmekhez hasonlóan működne.

Robert Downey Jr., miután Vasemberként kiírták a Marvel Filmes Univerzumból, egy Sherlock Holmes Filmes Univerzummal pótolná a benne keletkezett űrt. A színész szerint jelenleg nem létezik igazi „rejtélyverzum”, és a Sherlock frenchise tökéletes lenne erre a szerepre. A 2021 decemberére tervezett harmadik film helyett készítené el ezt az egyedi világot, amelyhez sorozatok és spin-off filmek tartoznának. Downey Jr. és felesége, Susan Downey (aki egyben produceri társa is) ennek érdekében már meg is kezdték a tárgyalásokat a Warner Bros.-szal és az HBO Maxszal.

Habár Downey korábban részese volt egy hasonló projektnek, és gyakorlatilag a szeme előtt épült fel az egész Marvel Filmes Univerzum, nem egy már korábban létrehozott produkciót szeretne lemásolni. A színész szerint a megfelelő emberek bevonásával valami egészen újat és egyedit lehet alkotni egy már bevált formula alapján.

A népszerű brit detektív történeteiről írt több mint 50 novellát számtalan film és sorozat dolgozta fel. Legyen szó akár Jeremy Brett 19. századi vagy Benedict Cumberbatch modern világban élő Sherlockjáról, a közönség látszólag sosem unja meg a zseniális nyomozó és hűséges társa, Dr. Watson kalandjait. Izgatottan várjuk, hogy Robert Downey Jr. milyen újdonságokkal fogja bővíteni Sherlock Holmes világát és karakterét.

Kiemelt kép: Robert Downey Jr. Sherlock Holmes szerepében (Fotó: Comingsoon.net)