December 10-én lezajlott az idei Disney Investor Day, ahol a gigavállalat a saját streaming platformjára fókuszálva bejelentette az elkövetkezendő években megjelenő alkotásokat. A színes kínálatban számíthatunk előzményekre, folytatásokra, spin-off sorozatokra, élőszereplős és animációs filmekre, illetve egy-két újdonságra is, íme a Puliwood beszámolójának kivonata.

A Pixar rajongók nem maradtak meglepetések nélkül, hiszen az esemény egyik legváratlanabb bejelentése volt, hogy az 1995-ös Toy Story franchise visszatér, de ezúttal nem egy folytatással. Az új film a kedvelt űrhajós figura, Buzz Lightyear eredettörténetét fogja bemutatni, akinek Chris Evans fogja a hangját kölcsönözni. A Lightyear című animációs filmet 2022 júniusában láthatjuk a mozikban. A Pixar stúdió emellett egy másik újdonsággal is jelentkezik: a Turning Red című szívmelengető mese egy kislány abszurd történetét fogja feltárni előttünk, aki egy óriási vörös pandává változik, valahányszor izgatott lesz.

Sok újdonságra számíthatunk a Disney+ felületén is. Két örök érvényű klasszikus, a Pán Péter és a Pinocchio újra elmondásra kerül, ezúttal élőszereplős formában. A két mesefilmben olyan színészek bukkannak fel, mint Jude Law vagy Tom Hanks. A zenés mesefilmek rajongói is izgatottan nézhetnek az elkövetkezendő évekre, ugyanis érkezik az Oscar-díjra jelölt, lenyűgöző látvánnyal és betétdalokkal színesített Vaiana folytatása is egy animációs sorozat képében, melynek kiemelt fontosságú dallamait ezúttal is Lin-Manuel Miranda kelti életre. Azonban az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas zeneszerző egy új projekten is együtt dolgozott a Zootropolist készítő csapattal: a Kolumbiában játszódó Encanto című animációs film varázslatos története 2021-ben érkezik a mozikba, míg a Vaiana sorozat 2023-ban fog elstartolni a Disney+-on.

Az animációs spin-off szériák listája is tovább bővül. A Dug Days című sorozat során a 2009-ben bemutatott Fel! animációs film beszélő kutyusának egészen különleges kalandjait követhetjük nyomon. Emellett pedig a Verdák világába is vissza fogunk térni egy jelenleg még cím nélküli animációs sorozat keretei között, valamint a Hős6os is visszatér egy spin-off történettel, melynek középpontjában a felfújható segéd doktor, Baymax áll majd. A Baymax: The Series 2022-ben lesz elérhető, az Oscar-díjas Don Hall rendezésében.

Egy harmadik, teljesen új Disney+-os címet is lelepleztek az eseményen, ami egyben a Pixar első hosszú formátumú, tehát epizódonként 20 perces szériája lesz. A Win or Lose című sorozatban egy középiskolai softball csapat életébe nézhetünk bele más-más karakter szemszögéből, aminek köszönhetően valószínűleg remek képet fogunk kapni arról, mi is az az igazi csapatjáték. Továbbá A kis hableány mozifilm szereposztására is fény derült: Ariel szerepében Halle Bailey-t köszönthetjük, Sebastiant Daveed Diggs kapta meg, Triton királyt Javier Bardem formálja meg, de Jacob Tremblay is feltűnik Flounder szerepében. Ursulát Melissa McCarthy, Eric Herceget Jonah Hauer-King alakítja majd, míg Scuttle sirályt Awkwafina szólaltatja meg.

A felsorolásnak azonban még mindig nincs vége, hiszen érkeznek még további élőszereplős filmek is, mint például a Bűbáj folytatása, a Percy Jackson és az olimposziak, a Három férfi és egy bébi Zac Efronnal a főszerepben. Az élőszereplős Az oroszlánkirály is előzményfilmmel fog kiegészülni a jövőben, az Éjszaka a múzeumban egy önálló animációs szériát fog kapni, az Egy ropi naplójához hasonlóan, de a Tucatjával olcsóbb újragondolását is elcsíphetitek majd 2022-ben a Disney streamingjén. Valamint A szépség és a szörnyetegből is készül egy élőszereplős előzményfilm, amiben LaFou-t és Gastont követhetjük majd. Legkorábban pedig a régóta várt Raya és az utolsó sárkányt láthatjuk 2021. március 5-én a Disney+-on.

Kiemelt kép: Disney logó (Fotó: Puliwood)