2003-ban jelent meg Dan Brown világhírűvé vált regénye, A Da Vinci-kód, amelyből 2006-ban készült egy filmváltozat is: ebben Tom Hanks (Forrest Gump, Terminál, Halálsoron) alakította Robert Langdont, a Harvard Egyetem professzorát, aki belekeveredik két titkos társaság évszázadok óta tartó harcába. 

A Da Vinci-kód rendkívül jól szerepelt a kasszáknál, nem véletlenül adaptálták vászonra Dan Brown következő köteteit, az Angyalok és démonokat, illetve az Infernót is, azonban a hollywoodi gépezet itt még nem állt meg. A közelmúltban kiderült, hogy az NBC berendelt egy sorozatot, ami A Da Vinci-kód előzményeit mutatja be és az alapanyagot a szerző 2009-es könyve, Az elveszett jelkép adja hozzá. Mivel azonban a történet Langdon legelső rejtélyes esetéről szól (meg kell mentenie az elrabolt mentorát és megakadályozni egy globális összeesküvést), ezért egy Tom Hanksnél fiatalabb színészre van szükség a szerephez: a legújabb hírek szerint a karaktert Ashley Zukerman (Utódlás, A penge éle, Rush – A hajsza) fogja megformálni. 

Ashley Zukerman (Fotó: Rob Latour/Shutterstock)

A Langdon névre hallgató előzménysorozat forgatókönyvét Jay Beattie és Dan Dworkin (Scream: The TV Series, The Crossing, Bosszú, Gyilkos elmék) írták, míg a producerek között köszönthetjük A Da Vinci-kód rendezőjét, Ron Howardot is. 

Kiemelt kép: Tom Hanks A Da Vinci-kódban (Fotó: What’s Up Naija!)