Sorozatötlet pályázatot hirdet a Keresztanyu showrunnerének, Hámori Barbarának a gyártócége – hívta fel rá a figyelmünket a SorozatWiki. A Scripted Productions eredeti, izgalmas, fikciós sorozat-forgatókönyveket keres, főleg vígjáték, sitcom vagy dramedy műfajban. A pályázók június 13-áig nevezhetik ötleteiket a palyazat@scriptedproductions.hu e-mail címen.

A versenyzők olyan sorozatötletekkel pályázhatnak, amelyek heti sorozatként megállják a helyüket egy csatorna műsorában. Az ideális epizódok hossza 45-50 vagy 24-28 perces lehet, évadonként tíz résszel. A pályázónak a szakmai önéletrajzát, a szerzői koncepciót, valamint a sorozatötlet szinopszisát – amely maximum négy oldal terjedelmű lehet – kell elküldenie a megadott e-mail címre.

A pályázatokat a Scripted Productions szakmai bizottsága bírálja majd el, amelyet követően a kiválasztott alkotóknak maximum 15 percben elő kell adniuk a terveiket és a sorozatkoncepciót. A győztes egy fél éves írói ösztöndíjban részesül, illetve a legjobb három projekt bekerül a Scripted Productions fejlesztési programjába, amely során a tervek szerint írószobákban folytatódik majd a fejlesztésük.

Kiemelt kép: Keresztanyu (Fotó: RTL Klub)