Megérkeztek az első “fecskék”, akik ezúttal nem nyarat, hanem őszt csinálnak. A hazai csatornák közül a VIASAT3 és a VIASAT6 lettek ugyanis az elsők, melyek elárulták, milyen műsorkínálattal vágnak bele a legfontosabb tévés időszakba, az őszbe. Előbbi tévéadó egy vadonatúj, saját gyártású vetélkedőt indít, míg utóbbin rég nem látott premierdömping várja a nézőközönséget.

A VIASAT6 napközbeni és kora esti kínálata nem nagyon változik, továbbra is meghatározó lesz az animációs blokk, mellyel komolyan számol a csatorna. Ezt bizonyítja az is, amit elsőként tudtunk meg, hogy a VIASAT6-on lesznek láthatóak majd A Simpson család új részei. A veterán rajzfilmsorozatot az elmúlt években a hazai FOX-on nézhették a tévézők, ám az adó április végi megszűnése után sokáig nem lehetett tudni, hol folytatódik majd a félbehagyott 29. évad.

Ahogy a korábbi, VIASAT3-ról szóló cikkünkben írtuk, megint lekerül a csatorna műsoráról a Két pasi – meg egy kicsi ismétlése, de nem tűnik el, hanem átköltözik a VIASAT6-ra, ahol hétfőtől péntekig napi négy részt vetítenek majd belőle. Utána dupla epizóddal az Agymenők kerül képernyőre.

A vígjátéksorozatokat követően, augusztus 27-től minden hétköznap 21 órától Az Álmosvölgy legendája epizódjait sugározza a VIASAT6. Ez a misztikus krimiszéria, akárcsak A Simpson család, a megszűnt FOX-on volt látható. 22 órától, hétfőtől csütörtökig minden este más és más produkció lesz látható, méghozzá dupla résszel.

Helix (fotó: Sony)

Augusztus 27-én, hétfőn debütál a csatornán a Helix című thriller dráma, melyben a Járványügyi Központ orvosi csoportja vizsgálatot indít egy modern északi-sarki kutatóállomáson kitört betegséggel kapcsolatosan, és feltárják az igazságot egy olyan titkos kutatással kapcsolatosan, amely az egész emberiség jövőjét fenyegeti. Augusztus 28-án, kedden egy időutazós produkció, az Idővonal premierje lesz a VIASAT6-on. A szériában öt idegen alkotja azt a titkosügynökökből álló elit csapatot, akik tudata fölött az időutazók átveszik az irányítást annak érdekében, hogy rendbe tudják hozni azokat a szörnyű problémákat, amelyekkel az emberiségnek a saját korában szembe kell néznie.

Augusztus 29-től szerda esténként új részekkel folytatódik A holnap legendái című képregényadaptáció. Augusztus 30-án, csütörtökön pedig elindul az utóbbi évek egyik legjobban várt sorozata, az Amerikai istenek, Neil Gaiman azonos című regényéből készített fantasy. A történet főszereplője Árnyék, aki furcsábbnál furcsább emberekkel találkozik és olyan dolgokat él át, amelyek hatására már nem is tudja eldönteni, hogy amit lát, az a valóság-e, vagy az egész csak egy álom. Pénteken esténként filmeket sugároz majd a VIASAT6.

Kiemelt kép: Az Álmosvölgy legendája (fotó: Sony)