Sajnos Csukás István már nincs közöttünk, azonban értékes munkássága fennmarad, amelynek egyik ékköve Süsü, a sárkány. A Bodrogi Gyula hangján megszólaló egyfejű sárkány a gyermekkorunk megkerülhetetlen szereplője volt és minden szülő tehet érte, hogy a mostani gyerkőcök életéből se maradjon ki. 

Ebben segít az M2 gyerekcsatorna is, amelynek igazgatója, Vass Éva bejelentette, hogy Süsü visszatér a képernyőkre: „Ugyan húsvéti ajándékként a tavaszi szünetre tartogatta a sorozat bemutatását az M2 gyerekcsatorna, de a gyerekek olyan bátran és felelősen állnak helyt az egészségügyi vészhelyzet hozta új élethelyezetekben, hogy úgy érezzük, helyén való előbbre hozni az ajándékot, így Süsü sárkány kalandjaival már március 28-tól találkozhatnak a gyerekek” – áll az MTVA közleményében. De a csatorna nem csak ezzel készül a fiataloknak és szüleiknek, ugyanis hamarosan egy új sorozat keretében az M2 ismert műsorvezetői (többek között Koltai Bori, Pataky Szabi és Trömböczky Napsugár) különböző hasznos programot mutatnak be, valamint vidám verseket tanítanak.

Süsü, a sárkány kalandjait március 28-án, szombaton, 19:00 órától kilenc napon keresztül követhetjük majd figyelemmel az M2 gyerekcsatornán. Az első rész 53 perces lesz, vasárnaptól viszont már félórás epizódokra számíthatnak a lurkók esténként 19:25-től kezdődően. 

Kiemelt kép: Jelenet a Süsü, a sárkányból (Fotó: IGN.hu)