Három évvel ezelőtt, 2016 januárjában indult el Magyarországon a világ egyik legnagyobb online videós tartalomszolgáltatója, a Netflix. A tömérdek saját és vásárolt produkciót kínáló platform sokáig magyar felirat és szinkron nélkül létezett, ám pár hónapja néhány sorozatnál és filmnél megjelentek a magyar hangsávok. A címek azonban változatlanul angol nyelvűek maradtak.

2015-ben, a Marvel filmes univerzum részeként jött létre, a magyarul Fenegyerek címen megjelent képregények alapján a Daredevil tévésorozat. A történet főszereplője, Matt Murdock gyermekkorában egy baleset következtében elveszíti a látását, de egy vegyszernek köszönhetően a többi érzékszerve olyannyira felerősödik, már-már emberfelettivé válik, hogy ezek segítségével “látja” a környezetét. Matt nappal ügyvédként dolgozik, éjjelente pedig álarcos igazságosztóként védi New York hírhedt környékét, a Hell’s Kitchent a bűnözőktől. A Netflixre forgatott Daredevil sorozatból három évad készült, és nem csak a nézők, hanem a kritika is szerette, hamarosan pedig már magyar nyelven is élvezhetjük a Fenegyerek akcióit.

A Daredevil magyar szinkronváltozatát Szalay Csongor rendezte, a főszereplőket pedig Welker Gábor, Sipos Eszter Anna, Hamvas Dániel és Schneider Zoltán szólaltatják meg.

A Daredevil magyar hangjai:

Charlie Cox (Matt) – Welker Gábor
Deborah Ann Woll (Karen) – Sipos Eszter Anna
Elden Henson (Foggy) – Hamvas Dániel
Vincent D’Onofrio (Fisk) – Schneider Zoltán
Stephen Rider (Blake) – Szatmári Attila
Toby Leonard Moore (Wesley) – Dolmány Attila
Rosario Dawson (Claire) – Pikali Gerda
Gideon Emery (Anatoly) – Makranczi Zalán
Ayelet Zurer (Vanessa) – Majsai-Nyilas Tünde
Nikolai Nikolaeff (Vladimir) – Tokaji Csaba
Skylar Gaertner (Fiatal Matt) – Maszlag Bálint

Magyar szöveg: Szatmári Bence
Szinkronrendező: Szalay Csongor
Stúdió: Direct Dub Studios

Kiemelt kép: Netflix