Novemberben véget ér a Dunán a 2018 tavaszán indult sorozat, a Sorsok útvesztője. A 401 epizódból álló széria másfél év után búcsúzik a hazai rajongóktól, ám a műfaj szerelmesei nem maradnak télen sem néznivaló nélkül. A Dunán ugyanis rögtön a Sorsok útvesztője fináléja másnapján, november 29-én elindul egy vadonatúj török sorozat, a Fogd a kezem. Törökországban 2018 nyarán debütált az eredetileg Elimi Birakma címet viselő produkció, melynek második szezonját jelenleg is vetítik hazájában, a török közszolgálati csatornán.

A történet főszereplője két fiatal, Azra és Cenk, akik az Egyesült Államokból érkeznek haza Isztambulba. Nem ismerik egymást, ám a sors gondoskodik arról, hogy akiknek találkozniuk kell, azoknak útjai keresztezzék is egymást. Kettejük közös kalandja a repülőn kezdődik, ugyanis összekeverték a csomagjaikat, ám a leszállás után is folytatódik közös “utazásuk”.

Fotó: MTVA

Azra egy gasztroiskola elvégzése után tér vissza szülőhazájába, hogy étteremtulajdonos édesapjának segítsen. Már minden kezdene jól alakulni, amikor egy váratlan gázrobbanás miatt elveszíti apját. A felhalmozott adósságok miatt Azra az utcára kerül autista öccsével együtt, aki szőrén szálán eltűnik. Eközben Cenket kirúgták az amerikai egyetemről, ezért tér vissza Törökországba. A családi vállalkozásukat, amelynek ő a várományosa, nagymamája, Mrs. Feride vezeti, aki miután megtudja, hogy unokája nem fejezte be az egyetemet, jobbnak látja, ha a fiút végigvezeti azon a bizonyos szamárlétrán. Így kerül Cenk a konyhára, ahol útjaik Azrával ismét keresztezik egymást, hiszen Mrs. Feride a lányt szintén alkalmazza apja halála után.

Azrat a Megtört szívekből ismert Alina Boz alakítja, míg férfi partnerét Alp Navruz kelti életre, akit eddig egyetlen szériában sem láthatott még a magyar közönség. További szerepekben pedig feltűnnek majd olyan ismert arcok mint Burak Tamdogan (Piszkos pénz, tiszta szerelem/Hüseyin) és Ertugrul Postoglu (Megtört szívek/Yildirim).

Boz magyar hangja ezúttal nem Pekár Adrienn, hanem Bogdányi Titanilla lesz, Navruznak pedig az a Szatory Dávid kölcsönzi a hangját, aki az RTL Klubon most indult új török széria férfi főszereplőjét is szinkronizálja. A magyar változatot a török sorozatokban igencsak jártas Hornyák Mihály (Tiltott szerelem, Kuzey Güney – Tűz és víz, Megtört szívek) rendezi.

A Fogd a kezem magyar hangjai:

Alina Boz (Azra) – Bogdányi Titanilla
Alp Navruz (Cenk) – Szatory Dávid
Dolunay Soysert (Sumru) – Balogh Anna
Süeda Cil (Gönül) – Zsurzs Kati
Seray Gözler (Feride) – Bencze Ilona
Ebru Aykac (Serap) – Tóth Enikő
Yigit Kagan Yazici (Mert) – Mayer Marcell
Batuhan Yelkenci (Tarik) – Horváth-Töreki Gergely
Cemre Gümeli (Cansu) – Csifó Dorina
Cemre Baysel (Melis) – Tamási Nikoletta
Yildirim Simsek (Nazim) – Háda János
Gökce Yanardag (Hülya) – Détár Enikő
Özgür Kaymak (Belkis) – Nyírő Eszter
Yasemen Heper (Nermin) – Koffler Gizella
Burak Tamdogan (Azmi) – Berzsenyi Zoltán
Ipek Filiz Yazici (Ceyda) – Hermann Lilla
Ertugrul Postoglu (Mesut) – Németh Gábor
Emre Bey (Arda) – Renácz Zoltán
Emre Ozan (Efkan) – Kisfalusi Lehel
Suna Sancaktar (Hüsniye) – Tímár Éva
Hüseyin Avni Danyal (Kemal) – Bezerédi Zoltán

Magyar szöveg: Nagy Judit, Kiran Katalin
Hangmérnök: Nikodém Norbert
Vágó: Nikodém Norbert és Horváth Zoltán
Produkciós vezető: Sáfrány Zoltán
Gyártásvezető: Kovács Mariann
Szinkronrendező: Hornyák Mihály
Stúdió: Pannónia Szinkron Kft.

Kiemelt kép: A Fogd a kezem főszereplői (fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség)