Július elején vette kezdetét a Toxikoma című új magyar nagyjátékfilm forgatása, mely egy igazán megrendítő, igaz történetet tár majd a közönség elé. A Toxikoma ugyanis a számos színpadi szerepből, filmből és sorozatból – többek között A mi kis falunkból Stokiként – is ismert Szabó Győző drogvallomását, és a híres-hírhedt pszichiáterrel, Csernus Imrével való terápiás kapcsolatát meséli el. A színész pár évvel ezelőtt élete legnehezebb időszakáról az azonos című könyvében mesélt, ebből a megrázó igaz történetből rendez most filmet az utóbbi évek legnézettebb magyar filmjeit (Valami Amerika, Magyar vándor, Kincsem) készítő Herendi Gábor.

Szabó Győzőt a filmben Molnár Áron alakítja. A fiatal színészt sokan A mi kis falunk című sorozatból Matyiként ismerhetik, de sokat hallhattunk róla közéleti szereplései kapcsán is – ő ugyanis a noÁr nevű aktivista. Csernus Imrét a budapesti Katona József Színház művésze, a Kaszás Attila-díjjal kitüntetett Bányai Kelemen Barna alakítja, akinek ez lesz az egyik első nagy filmes munkája. A női főszereplőt, Éva nővért Török-Illyés Orsolya, Szabó Győző akkori feleségét pedig Csuja Fanni alakítja.

A film forgatása a legkeményebb drogozós jelenetekkel kezdődtek, amelyek nagy kihívást jelentettek Molnár Áron számára. “Győző nagyon sokat segít, hogy hitelesen tudjam őt alakítani, Herendi Gábor pedig tűpontos, érzékeny instrukcióival támogat, hogy a maximumot nyújthassam” – árulta el a színész. “Az összes szereplő remek színész, és rendívül lelkesek, hisz’ nem mindennap adatik meg, hogy egy kortárs pályatárs életének szereplőit kell megformálni” – meséli a film producere, Illés Gabriella. “A minap épp a pszichiátriai jelenetek felvétele során beszélgettem Csernus dokival, hogy szerintem van esélyünk ezzel a filmmel egy olyan új színészgenerációt bemutatni a nagyközönségnek, ahogy azt anno a Valami Amerika tette. Komolyan benne van az esélye” – zárta a gondolatsort Illés.

A Toxikoma bemutatója 2020 őszén lesz a mozikban.

Kiemelt kép: A film stábja (fotó: Presspresso)